Zoretanin Cilt Lekelerini Geçirir mi Yoksa Arttırır mı?

Nurhan Doğan

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde ikinci aydayım ve yüzümdeki sivilceler yavaş yavaş azalmaya başladı. Fakat son haftalarda aynaya baktığımda eski sivilcelerin yerinde kahverengi lekeler kaldığını fark ettim. Bu yüzden kafamda büyük bir soru var: Zoretanin bu lekeleri geçiriyor mu, yoksa tam tersine arttırıyor mu?

Bazı günler sanki cildim daha pürüzsüz gibi, bazı günler ise daha belirgin izler görüyorum. Bu değişkenlik beni biraz endişelendiriyor.

Doktorum lekelere dokunmamam gerektiğini, cildin kendi kendini yenileyeceğini söyledi. Ama açıkçası sabırsızım. Renk eşitsizliği moralimi bozuyor, makyajla bile kapatmak zorlaşıyor. Bir yandan tedaviyi bozmak istemiyorum, diğer yandan cildimin bu şekilde kalmasından korkuyorum.

Gerçekten merak ediyorum: Zoretanin cilt lekelerini uzun vadede açar mı, yoksa bazı kişilerde tam tersi etki mi yapıyor?

Çözüm
Zoretanin sürecinde lekelerin koyulaşması geçici. Doktorum bunun derinin kendini yenileme evresi olduğunu açıklamıştı. Benim de ilk ay lekeler arttı, sonra tamamen açıldı. En etkili adım düzenli güneş koruyucu kullanmak. Ayrıca cildi fazla kurutmadan nemli tutmak gerekiyor. Tedavi bittiğinde lekelerin %90’ı kaybolmuştu.
Kardeşim de aynı soruyu sormuştu. İlk aylarda lekeler koyulaşıyor gibi görünse de zamanla açılıyor. Tedavi sonunda cildi bayağı berraklaşmıştı.

Oyla 0
Bende ilk iki ay lekeler daha belirginleşti. Ama doktorum bunun cildin alt tabakasındaki onarım süreciyle ilgili olduğunu söyledi. Sonradan renk tonu eşitlendi.

Oyla 0
Zoretanin cildi incelttiği için güneşe karşı çok hassas hale getiriyor. Güneş kremi kullanmak çok önemli, aksi halde lekeler artabiliyor.

Oyla 0
Zoretanin sürecinde lekelerin koyulaşması geçici. Doktorum bunun derinin kendini yenileme evresi olduğunu açıklamıştı. Benim de ilk ay lekeler arttı, sonra tamamen açıldı. En etkili adım düzenli güneş koruyucu kullanmak. Ayrıca cildi fazla kurutmadan nemli tutmak gerekiyor. Tedavi bittiğinde lekelerin %90’ı kaybolmuştu.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt