Zoretanin Kullananlar İçin En Uygun Saç Bakım Rutini Nedir?

Merve Yıldırım

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başladığımdan beri cildim kadar saçlarım da değişti. Eskiden yağlıydı, şimdi neredeyse her tel kupkuru. Saç derim gergin, uçlar cansız, fön bile tutmuyor. Başta sadece ciltte etkili olacağını sanmıştım ama meğer saç bakımını da tamamen yeniden öğrenmek gerekiyormuş.

Artık anladım ki bu süreçte “az ama etkili” bakım en doğrusu. Saçımın nefes alması için yumuşak içerikli şampuanlar kullanıyorum, haftada bir doğal yağlarla nem desteği veriyorum. Ama hâlâ emin değilim — fazla bakım yapmak saçı yağlandırıyor, az yapmaksa kurutuyor. Aradaki dengeyi bulmak çok zor.

Bu ilacı kullananlar için ideal saç bakım rutini nasıl olmalı sizce?

Hangi adımlar saçın doğal dengesini korur, hangi ürünlerden uzak durmak gerekir?

Çözüm
Zoretanin sürecinde ideal bakım bence şu: sülfatsız şampuan + panthenol içeren krem + ayda bir protein maskesi. Ben bu rutini uyguladım ve saçım hiç kopmadı. Aşırı yağlı ürünlerden uzak durmak en önemli nokta.
Benim rutinim üç adımlı: sülfatsız şampuan, haftada bir nem maskesi ve haftada iki defa argan yağı uç bakımı. Zoretanin döneminde fazla ürün kullanmak saçı yoruyor. Az ama düzenli bakım çok daha iyi sonuç veriyor. Saçım artık kırılmıyor.

Ben “Ducray Extra-Doux” şampuanla başladım, ardından saç kremine birkaç damla jojoba yağı ekliyorum. Uçlara haftalık hindistancevizi yağı maskesi yapıyorum. Bu kombinasyon saç derisini dengeledi, dökülmeyi de azalttı.

Zoretanin sürecinde ideal bakım bence şu: sülfatsız şampuan + panthenol içeren krem + ayda bir protein maskesi. Ben bu rutini uyguladım ve saçım hiç kopmadı. Aşırı yağlı ürünlerden uzak durmak en önemli nokta.

Çözüm
Saçı her gün yıkamamak çok önemli. İki günde bir yıkıyorum, aralarda kuru şampuan kullanıyorum. Ayrıca yastık kılıfını saten seçmek saçın kurumasını önlüyor. Küçük detaylar bile büyük fark yaratıyor.

Ben doğal bakım yağı karışımı hazırladım: zeytinyağı, badem yağı ve E vitamini ampulü. Haftada bir saç derisine masaj yapıyorum. Kan dolaşımı artıyor, saç daha canlı hissediliyor. Tedavi süresince bana en iyi gelen bu oldu.

Geri
Üst Alt