Zoretanin Sonrası Saçların Parlaklığını Geri Kazanmak İçin Ne Yapmalı?

İdil Saruhan

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisini tamamladım ama saçlarım hâlâ eski parlaklığını kazanamadı. Önceden güneşte parlayan, yumuşacık saçlarım şimdi mat ve cansız görünüyor. Dokununca pürüzlü bir his bırakıyor, sanki yüzeyinde o eski canlı tabaka yok olmuş gibi. Kuruluk geçti ama ışıltı bir türlü geri gelmedi.

Araştırınca bunun ilacın uzun süreli yağ dengesi değişiminden kaynaklanabileceğini öğrendim. Yani saçın kendi parlaklık yağlarını yeniden üretmesi zaman alıyor. Yine de bu süreci hızlandırmak mümkün mü diye merak ediyorum. Bazı kullanıcılar “keratin maskeleri çok fark ettiriyor” diyor, bazılarıysa “doğal yağlar en iyisi” diyor.

Gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Zoretanin sonrası saçın doğal parlaklığını geri kazandıran bakım rutini uygulayan oldu mu?

Çözüm
Bende parlaklık kaybı 3 ay kadar sürdü. “Pantene Pro-V 3 Minute Miracle” gerçekten işe yaradı. Ayrıca saten yastık kılıfı kullanmak bile fark ediyor, çünkü saç yüzeyindeki sürtünmeyi azaltıyor. Küçük ama etkili detaylar.
Zoretanin sonrası ben de aynı sorunu yaşadım. En çok işe yarayan şey keratin destekli saç maskesi oldu. Haftada bir uyguluyorum, saçın yüzeyi pürüzsüzleşiyor ve ışığı daha iyi yansıtıyor. Ayrıca E vitamini takviyesi de içeriden destek sağlıyor.

Ben “argan yağı + aloe vera jeli” karışımı yapıyorum. Duştan sonra nemli saça az miktarda sürüyorum. Saç anında daha parlak ve ipeksi oluyor. Düzenli yaptığında kalıcı etki bırakıyor, özellikle uçlarda çok fark ediyor.

Bende parlaklık kaybı 3 ay kadar sürdü. “Pantene Pro-V 3 Minute Miracle” gerçekten işe yaradı. Ayrıca saten yastık kılıfı kullanmak bile fark ediyor, çünkü saç yüzeyindeki sürtünmeyi azaltıyor. Küçük ama etkili detaylar.

Çözüm
Ben doğal sirke durulaması yapıyorum. 1 litre suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıyorum, son durulamada kullanıyorum. Saçın pH dengesini sağlıyor, doğal parlaklık geri geliyor. Kokusu da kısa sürede uçuyor.

Zoretanin sonrası en iyi sonuçları “jojoba yağı”yla aldım. Saçın kendi yağına en yakın içerik olduğu için dengeyi geri kazandırıyor. Her yıkamadan sonra az miktarda uçlara uyguluyorum, 2 ayda gözle görülür fark oluştu.

Geri
Üst Alt