Zoretanin Tedavisi Bitince Saçlar Tekrar Çıkar mı?

Hira Harmancı

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinin 5. ayındayım ve saç dökülmem ilk aylardaki kadar yoğun olmasa da hâlâ devam ediyor. Cildimdeki değişimi çok seviyorum ama her duşta elime gelen saçlar beni endişelendiriyor. En çok merak ettiğim şeyse şu: tedavi bittikten sonra dökülen saçlar geri çıkar mı?

Bazı kullanıcılar saçlarının tedavi bitiminden birkaç ay sonra toparlandığını söylüyor, bazıları ise “eski gürlüğe dönmedi” diyor. Bu belirsizlik insanı tedirgin ediyor.

Benim saçlarım özellikle tepe kısmından seyrekleşti. Doktorum bunun geçici olabileceğini söyledi ama “bazı kişilerde kalıcı incelme olabilir” cümlesi hâlâ aklımda.

Gerçekten süreç bitince saçlar yeniden çıkar mı, yoksa dökülenler tamamen kayıp mı?

Bunu yaşayan ve toparlayan varsa, ne kadar sürede fark ettiniz?

Çözüm
Zoretanin süreci geçici dökülme yapıyor, kalıcı değil. Benim saçlarım da azalmıştı ama 4 ay sonra yeniden yoğunlaştı. “Panthenol” içeren tonikler çok işe yarıyor. Yeni çıkan saçlar ilk başta ince ama sonra kalınlaşıyor.
Zoretanin tedavisinden sonra saçlarım 3 ay içinde toparlandı. Dökülenler yerini yeni bebek saçlara bıraktı. Biotin ve çinko takviyesi aldım, ayrıca sulfat içermeyen şampuan kullandım. Sabır istiyor ama çoğu kişide yeniden çıkıyor.

Benim saçlarım tedavi sonrası neredeyse 6. ayda eski haline döndü. Dökülme durduktan sonra saç kökleri güçlenmeye başladı. Hindistancevizi yağıyla haftalık bakım yaptım. İlacın etkisi vücuttan atıldıkça saç kendini toparlıyor.

Zoretanin süreci geçici dökülme yapıyor, kalıcı değil. Benim saçlarım da azalmıştı ama 4 ay sonra yeniden yoğunlaştı. “Panthenol” içeren tonikler çok işe yarıyor. Yeni çıkan saçlar ilk başta ince ama sonra kalınlaşıyor.

Çözüm
Tedavi sonrası saçın çıkması kişiye göre değişiyor. Bende 2 ayda fark ettim. Ciltteki kuruluk geçince saç kökleri de rahatlıyor. Bu dönemde düzenli masaj yapmak dolaşımı artırıyor, yeni çıkışları hızlandırıyor.

Zoretanin bittikten sonra saçımın yoğunluğu yavaş yavaş geri geldi ama bu süreçte kesinlikle sabırlı olmalısın. Vitamin desteği şart. Ben keratin destekli bakım yağıyla birlikte biotin tableti kullandım, sonuçtan çok memnunum.

Geri
Üst Alt