Zoretanin Tedavisi Sırasında Saç Köklerini Güçlendirmek İçin Ne Yapılabilir?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Zoretanin sürecine başlayalı beş ay oldu ve saç dökülmem büyük ölçüde azalsa da saç köklerim hâlâ zayıf hissediliyor. Saçımı tararken kopan telleri görünce ister istemez moralim bozuluyor. Doktorum bunun normal olduğunu, ilacın yağ bezlerini baskıladığı için saçın kök kısmının da hassaslaştığını söyledi. Yani kökleri beslemek için biraz sabır ve doğru bakım gerekiyormuş.

Ama internette gördüğüm her öneri birbiriyle çelişiyor. Kimisi “hiç müdahale etme, kendi toparlar” diyor, kimisi “doğal yağ karışımı yap” diyor. Ben de arada kalıyorum. Çünkü saç kökleri şu an öyle hassas ki, yanlış bir uygulama daha fazla zarar verebilir.

Sizce Zoretanin tedavisi sırasında saç köklerini güçlendirmenin en etkili ve güvenli yolu nedir?

Gerçekten işe yarayan, kökten destek veren bir yöntem veya ürün öneriniz var mı?

Çözüm
Zoretanin sürecinde fazla yağ kullanmak kökleri tıkayabiliyor. Ben “panthenol sprey” kullanıyorum, hem hafif hem besleyici. Günde birkaç fıs yetiyor. Saç diplerim rahatladı, dökülme azaldı.
Ben “biberiye suyu” ile masaj yapıyorum, inanılmaz fark etti. Haftada iki kez uyguluyorum. Kan dolaşımını artırıyor ama tahriş etmiyor. Ayrıca doktorumun önerisiyle çinko desteği alıyorum. Zoretanin sürecinde en etkili ikili bu oldu.

Ben “Ducray Anaphase+” şampuan kullanıyorum. Saç köklerini güçlendiriyor, dökülmeyi azaltıyor. İçeriğinde biotin ve B5 vitamini var. Ayrıca her duş sonrası 2 dakika parmak uçlarıyla masaj yapmak kökleri gerçekten uyarıyor.

Zoretanin sürecinde fazla yağ kullanmak kökleri tıkayabiliyor. Ben “panthenol sprey” kullanıyorum, hem hafif hem besleyici. Günde birkaç fıs yetiyor. Saç diplerim rahatladı, dökülme azaldı.

Çözüm
Ben haftada bir “E vitamini ampulü”nü ılık badem yağına karıştırıp saç diplerime masajla uyguluyorum. 20 dakika bekletip duruluyorum. Kökler güçleniyor, saçın genel yapısı toparlanıyor. Ama fazla bekletmemek önemli.

Zoretanin döneminde saçı içeriden desteklemek de çok etkili. Ben B12 ve biotin kullandım, saç telleri daha sağlam çıktı. Dıştan destek kadar beslenme düzeni de saç köklerinin güçlenmesinde büyük rol oynuyor.

Geri
Üst Alt