Zoretanin Tedavisi Sonrası Ciltte Kızarıklık Ne Kadar Sürer?

Hilal Taşçı

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisini bitireli yaklaşık altı hafta oldu ama cildim hâlâ tam olarak normale dönmedi. Sivilceler geçti, evet, ama yüzümde özellikle yanak ve burun çevresinde kalıcı bir kızarıklık var. Bazen hafif yanma hissiyle birlikte geliyor, bazen de gün içinde kendi kendine beliriyor. Fondöten bile tutmuyor çünkü cilt yüzeyim hâlâ hassas.

Doktorum bunun geçici olduğunu, cildin yenilenme sürecinde olduğunu söyledi ama ne kadar süreceğini sormayı unuttum. İnternette okudukça kafam daha da karışıyor. Kimi diyor 1 ayda geçer, kimi 6 ay sürdü diyor. Ben sadece cildimin tekrar dengeli ve sakin görünmesini istiyorum.

Nemlendirici kullanıyorum, güneş kremimi aksatmıyorum ama bu kızarıklık beni rahatsız etmeye başladı. Gerçekten ne kadar sürecek bu dönem?

Zoretanin sonrası ciltteki bu kızarıklık ne kadar sürüyor ve tamamen geçmesi için neler yapılabilir?

Çözüm
Kızarıklık genelde 1 ila 3 ay arasında geçiyor, çünkü cilt bu süreçte kendini yeniliyor. Benim cildim ikinci ayda sakinleşmeye başladı. Doktorum termal su ve niacinamide içeren nemlendirici önermişti; gerçekten çok etkiliydi. Güneşten korunmaya devam etmek bu dönemde en kritik adım. Sabırlı ol, cilt yavaş yavaş eski haline dönüyor.
Benim cildimde kızarıklık 1,5 ay kadar devam etti. Hyaluronik asitli nemlendirici kullandım, yatıştırıcı etkisi gerçekten iyi.

Oyla 0
Zoretanin sonrası cilt güneşe çok hassas oluyor. SPF 50 koruyucu kullanmaya devam etmek önemli, yoksa kızarıklık uzuyor.

Oyla 0
Bende 3 ay sürdü ama cilt tonu sonrasında eşitlendi. Peeling veya asitli ürünlerden kesinlikle uzak durdum.

Oyla 0
Kızarıklık genelde 1 ila 3 ay arasında geçiyor, çünkü cilt bu süreçte kendini yeniliyor. Benim cildim ikinci ayda sakinleşmeye başladı. Doktorum termal su ve niacinamide içeren nemlendirici önermişti; gerçekten çok etkiliydi. Güneşten korunmaya devam etmek bu dönemde en kritik adım. Sabırlı ol, cilt yavaş yavaş eski haline dönüyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt