Soru Akmış Kızıldan Sarıya Dönüşüm İçin Tavsiyeler

Yaren Cantürk

Kayıtlı Üye
Merhabalar, saçlarımı kızıl renge boyamıştım ancak renk zamanla aktı ve şimdi sarıya dönmek istiyorum. Kızılın tamamen akmaması ve renk değişiminde karşılaştığım problemler beni zorluyor. Saçlarım şu anda solgun ve dengesiz görünüyor. Kızıl renkten sarıya geçiş yaparken saçlarımı nasıl koruyabilirim ve en iyi sonucu nasıl elde edebilirim? Benzer bir deneyimi olanlardan tavsiyeler almak istiyorum. Tecrübeye dayalı yardımlarınız bana çözüm olacak!

Merhaba, ben de benzer bir süreçten geçtim ve saçlarımı kızıldan sarıya dönüştürmek oldukça zorlayıcı oldu. İlk olarak, kızıl rengin tamamen akması için birkaç hafta bekledim ve bu süreçte saçlarımı olabildiğince nemli tutmaya çalıştım. Haftada bir nemlendirici maskeler uyguladım ve sülfatsız şampuan kullandım. Saçlarımın daha fazla zarar görmemesi için kuaförümden profesyonel bir renk açma işlemi yaptırdım. Bu süreçte saçlarımı güçlendirmek için biotin takviyeleri aldım. Sabırlı olman ve saçlarını düzenli olarak beslemen çok önemli. Umarım bu deneyimlerim sana yardımcı olur.

Selam, ben de kızıl saçlarımı sarıya çevirmeye çalışırken benzer zorluklar yaşadım. Kızıl renk kalıntılarını temizlemek için C vitamini ile yapılan doğal saç açıcı maskeler kullandım. Bu maskeler, saç rengini açmada nazik bir yol sağlıyor. Ayrıca, renk değişiminden önce birkaç hafta boyunca saçlarıma yoğun nemlendirme tedavisi uyguladım. Saçlarımı profesyonel bir kuaföre giderek sarıya boyattım ve işlem sırasında Olaplex gibi saç bağlarını onarıcı ürünler kullanıldı. Bu, saçlarımın sağlığını korumama yardımcı oldu. Sonrasında da keratin tedavisi ile saçlarımı güçlendirdim. Süreç sabır ve bakım gerektiriyor ama sonuçlar buna değiyor.

Geri