Soru Banka Borçları Yüzünden Saçlarımı Kaybediyorum – Ne Yapmalıyım?

Bahtiyar

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır içimde tuttuğum bir şeyi paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten dayanacak gücüm kalmadı.

Yaklaşık 2 yıldır bankalara olan borçlarım yüzünden ciddi bir stres altındayım. Her ay yetmeyen maaş, sürekli gelen mesajlar, aramalar derken artık fiziksel olarak da çöküyorum. Son aylarda saçlarım avuç avuç dökülmeye başladı ve doktora gittiğimde bunun tamamen strese bağlı olduğunu söyledi.

Yatamıyorum, uyuyamıyorum, gülümsediğimde bile içim kan ağlıyor. Bir çıkış yolu arıyorum ama sanki her yer kapalı gibi.

Benim gibi bu durumdan geçen, geçmişte bu tarz bir borç batağından kurtulan var mı?

Ya da psikolojik olarak nasıl başa çıkabildiniz?

Cevaplarınız benim için çok kıymetli olacak. Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

Kardeşim öncelikle şunu bil: bu durumdan geçen tek kişi sen değilsin ve kesinlikle yalnız değilsin. Borçlar, stres, saç dökülmesi… hepsi bir zincir gibi birbirine bağlı ama bu zincirin seni esir almasına izin verme

Ben de benzer bir süreçten geçtim. Geceleri uykusuz kaldım, aynaya bakmak istemediğim zamanlar oldu. Ama zamanla toparlanıyor insan. İlk adım, kendini suçlamamayı öğrenmek. Elinden geleni yapıyorsun, fazlası da zamanla olacak.

Saç dökülmesiyle ilgili olarak da sana küçük bir önerim olacak: Alpecin şampuan kullanmaya başladım, özellikle kafeinli olanı. Saç derisini uyarıyor ve dökülmeyi bayağı yavaşlatıyor. Ayrıca eczaneden temin edebileceğin AGA-E tablet var, içinde biotin ve E vitamini gibi destekleyici şeyler var, bana iyi geldi. Tabii her bünyede farklı etki eder ama denemeye değer.

Unutma, bu dönem geçecek. Yalnız değilsin. Gücünün farkına vardığında, ne borç ne saç dökülmesi seni tutamaz. Güzel günler çok uzakta değil.

Buradayız, yeter ki pes etme.

Kardeşim öncelikle şunu bil: bu durumdan geçen tek kişi sen değilsin ve kesinlikle yalnız değilsin. Borçlar, stres, saç dökülmesi… hepsi bir zincir gibi birbirine bağlı ama bu zincirin seni esir almasına izin verme

Ben de benzer bir süreçten geçtim. Geceleri uykusuz kaldım, aynaya bakmak istemediğim zamanlar oldu. Ama zamanla toparlanıyor insan. İlk adım, kendini suçlamamayı öğrenmek. Elinden geleni yapıyorsun, fazlası da zamanla olacak.

Saç dökülmesiyle ilgili olarak da sana küçük bir önerim olacak: Alpecin şampuan kullanmaya başladım, özellikle kafeinli olanı. Saç derisini uyarıyor ve dökülmeyi bayağı yavaşlatıyor. Ayrıca eczaneden temin edebileceğin AGA-E tablet var, içinde biotin ve E vitamini gibi destekleyici şeyler var, bana iyi geldi. Tabii her bünyede farklı etki eder ama denemeye değer.

Unutma, bu dönem geçecek. Yalnız değilsin. Gücünün farkına vardığında, ne borç ne saç dökülmesi seni tutamaz. Güzel günler çok uzakta değil.

Buradayız, yeter ki pes etme.
Gerçekten ne desem bilemiyorum… Yazdıklarını okurken gözlerim doldu. Bu kadar içten ve destek dolu bir yorum beklemiyordum.

Yalnız olmadığımı hissettirdin, bu bile şu an moral olarak o kadar iyi geldi ki. Alpecin şampuanı ve AGA-E tableti hemen not aldım, en kısa zamanda başlayacağım.

Dediğin gibi, belki de ilk yapmam gereken şey kendimi suçlamayı bırakmak. Çok zor ama deneyeceğim.

İyi ki yazdın, iyi ki varsın. Böyle insanların var olduğunu bilmek bile umut veriyor. Gerçekten çok teşekkür ederim! 🫶

Gerçekten ne desem bilemiyorum… Yazdıklarını okurken gözlerim doldu. Bu kadar içten ve destek dolu bir yorum beklemiyordum.

Yalnız olmadığımı hissettirdin, bu bile şu an moral olarak o kadar iyi geldi ki. Alpecin şampuanı ve AGA-E tableti hemen not aldım, en kısa zamanda başlayacağım.

Dediğin gibi, belki de ilk yapmam gereken şey kendimi suçlamayı bırakmak. Çok zor ama deneyeceğim.

İyi ki yazdın, iyi ki varsın. Böyle insanların var olduğunu bilmek bile umut veriyor. Gerçekten çok teşekkür ederim! 🫶
Her zaman yanındayız kardeşim, unutma bunu. İnsanlık gerçekten ölmedi, sadece biraz yoruldu… Ama hâlâ kalbiyle hareket eden insanlar var ve biz buradayız.

Sen pes etmedikçe, bu düzenin seni ezmesine izin vermedikçe bir gün mutlaka insanlık kazanacak. Zor zamanlar geçici, senin içindeki güç kalıcı.

Yeter ki birlikte olalım, birbirimize omuz verelim. O ışık görünecek, hem de sandığından çok daha yakında!

Dostum yazdıklarını okurken kendimi gördüm resmen… Aynı şeyleri ben de yaşadım, hâlâ da tam anlamıyla çıkmış değilim ama bir şeyi fark ettim: borç, insanın cebinden çok ruhunu yoran bir şey.

Ama şunu söyleyeyim, ne kadar dipte olursan ol orası kalıcı değil. Ben ufak adımlarla toparlanmaya başladım. Önceliği kafamı toparlamaya verdim, çünkü beyin yanınca hiçbir çözüm işe yaramıyor.

Kendine biraz anlayış göster. Gerekiyorsa bir psikologla görüş, o bile lüks değil bu dönemde bir ihtiyaç.

Ve unutma: Borcun varsa, onu ödeyebilecek bir potansiyelin de vardır. Zamanla olacak. Herkesin temposu farklı. Kendini kimseyle kıyaslama.

Kardeşim çok geçmiş olsun, yaşadıkların gerçekten kolay şeyler değil ama inan ki atlatılmayacak şeyler de değil. Bu süreçte sadece psikolojik olarak değil, fiziksel olarak da çok yıpranıyorsun, farkındayım.

Ben de yoğun stres döneminde saç dökülmesi yaşadım ve doktorun ilk dediği şey şu olmuştu: “Vücudun savaşta, destek lazım.” O yüzden sana tavsiyem, mutlaka vitamin ve mineral takviyesi al. Özellikle B vitamini, D vitamini, çinko, biotin gibi destekler çok işe yarıyor. Hem bağışıklığını güçlendiriyor, hem de saç, cilt, tırnak gibi stresin vurduğu bölgelerde toparlanma sağlıyor.

Eczaneden danışarak ya da bir doktora görünerek sana en uygun takviyeleri almanı öneririm. Bedensel dayanıklılık, ruhsal gücü de doğrudan etkiliyor.

Yalnız değilsin, zamanla her şey yoluna girecek. Yeter ki kendini ihmal etme.

Gerçekten hepinizin yorumunu tek tek okudum, iyi ki yazmışsınız… İçim biraz olsun hafifledi, yalnız olmadığımı bilmek bile moral verdi.

Tavsiyelerinizi not ettim, özellikle vitamin konusu ve saç ürünleriyle ilgili olanları. Elimden geldiğince uygulayacağım.

Bu süreç kolay değil ama pes etmeye de niyetim yok. Yavaş yavaş da olsa ayağa kalkacağım. Desteğiniz için gerçekten minnettarım.

İyi ki varsınız, iyi ki yazdınız. İnsanlık hâlâ yaşıyor dedirttiniz bana. :cry:

Geri