Soru Biberiye Suyu Saça Sürdükten Sonra Yıkanmalı mı? Kafam Karıştı 🤔

Miray Ulusoy

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Yakın zamanda biberiye suyu kullanmaya başladım, özellikle saç dökülmesi için doğal bir çözüm ararken çok önerildi. Spreyle saç diplerime sıkıp masaj yapıyorum ama sonrasında hep tereddüt yaşıyorum: Yıkamak gerekiyor mu, yoksa saçta kalabilir mi?

Bazı yerlerde durulamayın diyor, bazıları da “mutlaka yıkayın” demiş. Kimi kokusundan şikayet etmiş, kimi de saçta bırakınca daha etkili olduğunu söylüyor. Ben genelde gece sürüp sabaha kadar bırakıyorum ama acaba yanlış mı yapıyorum?

Düzenli kullananlar varsa, siz nasıl uyguluyorsunuz? Saçta bırakmak mı daha iyi sonuç veriyor, yoksa bir süre bekleyip durulamak mı gerekiyor?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, kafam iyice karıştı 🌿

Selam,
Ben yaklaşık 4 aydır biberiye suyunu düzenli kullanıyorum ve başta seninle aynı kafa karışıklığını yaşamıştım. Deneme-yanılma yöntemiyle kendi yolumu buldum diyebilirim. Öncelikle şunu söyleyeyim: saç tipine ve hassasiyetine göre değişiyor. Benim saç derim çok hassas değil, o yüzden genelde sprey olarak saç diplerime sıkıp durulamadan bırakıyorum. Gece sürüp sabah yıkamak bana da daha pratik geliyor. Üstelik sabaha kadar saç derisinde kaldığında etkisi daha fazla oluyor gibi hissediyorum. Özellikle dökülme azaldı ve saçlarımda yeni bebek saçları çıktı diyebilirim 🌱

Ama mesela ablam bir kere sürüp bekletmişti, ertesi gün kafa derisi kaşınmıştı. Sonra öğrendik ki onun cildi biraz hassasmış, o yüzden şimdi 1-2 saat bekletip yıkıyor. Kokusu da kişiden kişiye göre rahatsız edici olabiliyor ama ben alıştım açıkçası, beni rahatsız etmiyor.

Bence senin yaptığın yöntem yanlış değil ama saç derin tepki veriyorsa (kaşıntı, kuruluk gibi) o zaman belki daha kısa süre tutup yıkamayı deneyebilirsin. Zamanla zaten senin saçına en iyi neyin geldiğini gözlemleyip anlayacaksın 💚

Selamlar,
Ben de yaklaşık 2-3 haftadır biberiye suyu kullanıyorum. Önce her gün saçta bırakıyordum ama sonrasında fark ettim ki saç diplerimde biraz kuruluk ve kepeklenme oldu. O yüzden biraz araştırdım ve dermatolog bir uzmanın videosuna denk geldim, o da "her zaman saçta bırakmak doğru olmayabilir" diyordu. Özellikle uzun süre saçta kalan bitkisel sular, bazı insanlarda tahrişe neden olabiliyormuş.

Şimdi nasıl yapıyorum? Banyodan çıkınca saçım nemliyken spreyliyorum, 1-2 saat bekletip sonra duruluyorum. Hem etkisini görüyorum hem de kafa derim rahat. Ama haftada 1-2 gece saçta bırakıp sabah yıkadığım da oluyor, o da işe yarıyor.

Bence en önemli şey cilt reaksiyonunu iyi gözlemlemek. Eğer herhangi bir kaşıntı, yanma, sivilce gibi şeyler olmuyorsa saçta kalmasında çok sorun yok gibi. Ama ilk defa deniyorsan yavaş yavaş başlamak daha güvenli olur.
Kolay gelsin 🌿

Geri