Soru Biberiye Yağı Saç İçin Nasıl Uygulanır?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Birkaç hafta önce biberiye yağı hakkında okumaya başladım ve gerçekten etkili olup olmadığını görmek için denemek istiyorum. Saç dökülmesini engellemeye ve saçları güçlendirmeye yardımcı olduğu söyleniyor ama uygulama konusunda kafamda bazı sorular var.

Biberiye yağını saçıma nasıl uygulamalıyım? Bazı insanlar doğrudan saç diplerine sürmekten bahsediyor, bazıları ise bir taşıyıcı yağla karıştırarak kullanmanın daha iyi olduğunu söylüyor. Eğer karıştırarak kullanırsam, hangi yağı tercih etmeliyim?

Biberiye yağıyla yapılan masajın, saç köklerine daha iyi etki ettiği söyleniyor, ama bu masajı ne kadar süreyle yapmalıyım? Uygulama sonrası ne kadar beklemeliyim? 20 dakika yeterli mi yoksa daha uzun mu beklemeliyim?

Biberiye yağı kullanmaya başladığınızda, ne kadar süre içinde sonuç almaya başladınız? Haftada kaç kez kullanmak daha verimli olur? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Ben de senin gibi biberiye yağını önce araştırarak başladım kullanmaya. Çok fazla bilgi var ama herkesin saç tipi farklı olduğu için deneme-yanılma ile kendi yolumu buldum diyebilirim.

Kesinlikle taşıyıcı yağla kullanmanı tavsiye ederim. Biberiye yağı güçlü bir uçucu yağ, doğrudan uygulandığında saç derisini tahriş edebilir. Ben genelde zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı kullanıyorum taşıyıcı olarak. 1 yemek kaşığı taşıyıcı yağa 4-5 damla biberiye yağı ekliyorum, bu oran benim saç derime iyi geldi.

Masaj konusuna gelirsek; saç diplerine yavaşça, parmak uçlarıyla masaj yaparak yediriyorum. Ortalama 5-10 dakika masaj yapıyorum çünkü kan dolaşımını artırdığı söyleniyor, o yüzden etkili oluyor. Sonra saçımı sarıp 35-40 dakika kadar bekletiyorum. Daha uzun bıraktığım da oldu ama ilk denemelerde fazla bekletmemeni öneririm, saç derin alışana kadar.

Ben haftada 2 kez uyguluyorum. Açıkçası ilk 2 hafta çok büyük bir fark görmedim ama 3. haftadan sonra dökülme azaldı ve saçlarım daha tok görünmeye başladı. Özellikle yeni çıkan kısa saç tellerini fark ettiğimde gerçekten işe yaradığını hissettim. Sabırlı olmak şart ama düzenli kullanıldığında bence etkili bir yöntem.

Umarım senin için de faydalı olur, merak ettiğin başka bir şey varsa yaz lütfen!

Geri