Burun Estetiği Sonrası İlk 3 Ay: Şekil Oturdu mu, Hâlâ Değişiyor mu?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba, tam 3 ay önce rinoplasti ameliyatı oldum. Burnumda hem şekil bozukluğu hem de nefes alma problemi vardı. İlk hafta gerçekten zordu, yüzümde ciddi bir ödem ve morluk oluşmuştu. İlk kontrolümde tamponlar alınırken biraz zorlandım ama sonrası daha rahattı.

İkinci haftadan itibaren morluklar tamamen geçti ama burun hâlâ biraz şiş ve sert hissediliyordu. En çok da sabahları burnumun ucu daha geniş gibi duruyordu, akşama doğru iniyordu. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi. Aynaya her gün biraz daha alıştım diyebilirim.

Şu an 3. aydayım, şekil oldukça oturmaya başladı. Eskisi gibi fotoğraf çekerken profilden kaçma derdim yok. Nefes alışım da çok rahatladı. Merak edenler için: Burun ucu şekli gerçekten 6. aydan sonra tam netleşiyor, sabırlı olmak şart!

Canım çok güzel anlatmışsın süreci, birebir aynıları bende de oldu. Ben 4. aydayım şu an ve hâlâ sabahları uyanınca burnumun ucu hafif ödemli duruyor ama gün içinde normale dönüyor. Doktorum “bu bile iyi, bazı kişilerde 1 yıla kadar minik iniş çıkışlar olabilir” dedi. Sabır gerçekten çok önemli. İlk haftayı atlatınca zaten her gün biraz daha kendine geliyorsun. Ben de artık fotoğraflarda “yan profilimi sil” demiyorum, iyi ki olmuşum diyorum.

Senin bu yazdıkların bana o ilk günleri tekrar hatırlattı… Tampon alınırken nefes alamayacağım sandım ama sonrasında resmen dünyayı daha ferah soludum. Şu an 6. aydayım ve burun ucu bu aralar iyice oturdu. İlk 2-3 ay “acaba böyle mi kalacak?” diye çok düşündüm ama boşunaymış.

Çok haklısın, bu süreçte sabır kadar doktorla iletişim de önemli. Ne yaşarsan yaşa, açıklayan bir hekim olunca moral de yüksek kalıyor. Burnuna kavuşan herkese bol aynalı, özgüvenli günler dilerim!

Geri