Soru Denizden Sonra Saçınızı Nasıl Nemlendiriyorsunuz?

Beril Dinç

Kayıtlı Üye
Denizden her çıktığımda, saçlarımın ne kadar kuru olduğunu hissediyorum. İlk başta bunun normal olduğunu düşündüm ama zamanla saçlarımın kırılmaya başladığını fark ettim. Bu yüzden, denizden sonra saçımı hemen yıkamaya ve ardından derinlemesine nemlendirici maskeler kullanmaya başladım. Saçlarımın eski yumuşaklığına ve parlaklığına kavuşması biraz zaman aldı, ama doğru ürünleri bulduktan sonra her şey düzeldi.

Soru: Denizden sonra saçlarınızı nemlendirmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Denizden çıktığımda ilk işim saçlarımı bol suyla durulamak oluyor. Sonrasında, saç uçlarına zeytinyağı bazlı bir saç kremi uyguluyorum. Ayrıca, her hafta derin nemlendirici etkili bir saç maskesi yapıyorum. Bu adımlar saçlarımın ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırıyor ve yumuşak kalmalarını sağlıyor.

Denizden sonra saçlarımın kurumasını önlemek için hemen duş alıyorum ve saçlarımı temiz suyla iyice yıkıyorum. Ardından, doğal yağlarla (jojoba yağı veya badem yağı) saçlarımı nemlendiriyorum. Günlük olarak da nemlendirici saç spreyleri kullanarak saçlarımın parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyorum.

Deniz suyu saçınıza değdiğinde olay bitiyor; dönüşü olmuyor. Uzun bir süre saçlar eski görüntüsünü kazanamıyor. Ben onca saç kremi denedim ama kısa sürede nemlenip eski sağlıklı görüntüsüne kavuşmuyor.

Geri