Soru İkinci Göğüs Ameliyatımı Oldum, Bu Sefer Daha Farklı Hissediyorum

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Selam herkese, bundan 5 yıl önce ilk göğüs estetiği operasyonumu olmuştum. O zaman çok memnun kalmıştım ama son birkaç yılda protez kayması ve asimetri oluştu. Geçtiğimiz ay ikinci kez ameliyat oldum.

Bu sefer hem farklı bir cerrahla çalıştım hem de daha doğal bir görünüm tercih ettim. Fiziksel olarak daha iyiyim ama bu seferki süreç duygusal olarak daha farklı geçti. Sanki ilk operasyonda yaşadığım heyecan yerini daha olgun bir kabullenmeye bıraktı.

İkinci kez estetik yaptıranlar, sizde de bu tarz bir farklı ruh hali oluştu mu? İlk deneyimle ikinci arasındaki duygusal farkı nasıl açıklarsınız?

Aynı şeyi ben de yaşadım… İlk ameliyatımdan sonra aynaya her baktığımda yeni göğüslerime hayran kalmıştım, o heyecan, o “yeni bir ben” hissi çok yoğundu. Ama 6 yıl sonra revizyon gerekti, hem kapsül kontraktürü hem de simetri bozulmuştu.

İkinci ameliyatta, senin de dediğin gibi, his bambaşkaydı. Sanki daha bilinçli, daha sakin, daha "kendim için" yapıyordum her şeyi. Heyecandan çok, içsel bir huzur vardı. Artık sadece görüntü değil, konfor ve gerçek uyum benim için ön plandaydı.

Bence bu değişim, yaşla değil, estetikle olan bağın derinleşmesiyle ilgili. İlk sefer bir keşifti, ikinci sefer bir denge arayışı gibi.

Çok güzel özetlemişsin, ben de 2 yıl önce ikinci kez ameliyat oldum ve şaşırtıcı şekilde duygusal kısmı daha yoğun yaşadım. İlk operasyonda “daha güzel olacağım” heyecanı varken, ikincisinde “kendimi tekrar bulma” hissi daha baskındı.

Belki de zamanla bedenle daha barışık olmaya başlıyoruz. İlk seferde dış görüntü ön plandaydı, ama ikinci seferde “benim için doğru olan bu” demek daha kıymetli geldi. Estetik artık bir tüketim değil, bir bütünlük meselesi gibi.

Kısacası, evet, o duygusal farkı ben de derinden hissettim. Bu da estetik sürecinin sadece fiziksel değil, psikolojik bir yolculuk olduğunu gösteriyor bence.

Geri