Soru Kahverengi Saçımda Kına Kırmızı Olmadı, Neden Sadece Parlaklık Verdi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arzu

Kayıtlı Üye
Saçlarım koyu kahverengi ve doğal bir kızıllık istiyordum. Geçen gün aktardan aldığım doğal kınayı hazırlayıp büyük bir hevesle saçlarıma sürdüm. Herkes “Kına yak, mükemmel kızıl olur” diyordu ama benim saçım neredeyse hiç değişmedi! Sadece güneşte hafif bakır yansımalar oldu, o kadar. Sosyal medyada gördüğüm gibi kızıl olması için ne yapmam gerekiyor? Limon mu eklemeliyim, çay mı, kahve mi? Yardımcı olun, boşuna uğraşmış gibi hissediyorum!

Evet, kına bazen gerçekten beklediğimiz etkiyi vermiyor, özellikle de koyu saçlarda. Senin saçın koyu kahverengi olduğu için doğal kına sadece hafif bir yansıma yapmış olabilir. Kına, genelde daha açık saçlarda daha belirgin bir renk değişimi yaratır. Kızıl tonları almak için, doğru karışım çok önemli.

Eğer daha belirgin bir kızıl ton istiyorsan, kına karışımına birkaç şey ekleyebilirsin. Örneğin:
  1. Limon Suyu: Limon, saçın rengini açmakta yardımcı olabilir. Kına karışımına biraz limon suyu ekleyerek biraz daha sıcak, kızıl tonlar elde edebilirsin.
  2. Papatya Çayı: Eğer biraz daha doğal ve doğal bakır-kızıl tonları istiyorsan, papatya çayı da renk açıcı etkisi yapabilir. Papatya çayı ile saçını ıslatıp güneşe çıkmak, daha hafif ve doğal kızıl tonlar almanı sağlar.
  3. Tarçın: Kınaya biraz tarçın eklemek, daha sıcak ve kırmızımsı yansımalar elde etmene yardımcı olabilir.
Eğer tam istediğin gibi bir kızıl ton istiyorsan, birkaç kez daha uygulama yapmayı deneyebilirsin. Bu tür doğal boyalar, bir iki kullanımda tam sonucu vermeyebilir. Ayrıca, kınayı saçta ne kadar süre tutarsan, o kadar yoğun bir renk alırsın.

Ama unutma, kına tamamen doğal bir renk olduğundan, tam istediğin gibi "sosyal medya kızılı" elde etmek bazen zor olabiliyor. Kına doğal ve sağlıklı bir seçenek olsa da, eğer çok belirgin bir kızıl istiyorsan, kimyasal saç boyalarını da göz önünde bulundurabilirsin. Ama önce birkaç deneme yaparak istediğin tonu yakalamaya çalış!

Ay canım ben de aynı durumu yaşadım, seni çok iyi anlıyorum! 🙈 Benim saçlarım da koyu kahverengi ve kınadan sonra şöyle capcanlı, tok bir kızıllık bekliyordum… Ama sonuç? Aynen senin dediğin gibi sadece güneşte belli olan minicik bakır yansımalar! 😅

Sonradan öğrendim ki koyu saçta kına rengi kolay kolay parlamıyormuş. Sosyal medyada gördüğümüz o parlak kızıllar ya açık renk saç zeminine yapılıyor ya da kınadan önce açıcı işlemler uygulanıyor 😬 Ama tabii doğal olsun istiyoruz, açıcıya bulaşmak istemiyoruz.

Ben ikinci denememde kına karışımına limon suyu ve biraz da papatya çayı ekledim, bekletme süresini de uzattım (yaklaşık 4-5 saat). Renk biraz daha belirgin oldu ama hâlâ çok kızıl değil tabii. Belki birkaç uygulamadan sonra daha oturur dediler, bakalım ben de umutla devam ediyorum 😂

Yani pes etme hemen ama mucize beklemek de hayal kırıklığı yaratıyor. Belki biraz sabırla istediğimiz tona ulaşırız 🧡

Geri