Soru Kına Üzerine Saç Boyası Tutar mı?

Derya Güner

Kayıtlı Üye
Birçok kadının merak ettiği ve benim de bugün gündemime almak istediğim bir konu var: Kına üzerine saç boyası tutar mı? Başlıktan da anlaşılacağı üzere, kınalı saça bir süre sonra saç boyası uyguladığımızda sonuç nasıl olur? Bu konuda deneyimi olanlar, kına üzerine boya uygulaması sonrası yaşadığınız olumlu ya da olumsuz deneyimlerinizi paylaşarak bu sorunun cevabını arayanlara yardımcı olabilirsiniz. Bu bilgi alışverişine katkı sağladığınız için şimdiden teşekkürler!

Merhaba, kına üzerine saç boyası uyguladım ve deneyimlerimi paylaşmak isterim. Kına, saçta doğal bir kaplama oluşturduğundan, boyanın saça nüfuz etmesi zor olabilir. Kına sonrası saç boyası uyguladığımda, renk eşit dağılmadı ve beklediğim sonucu alamadım. Özellikle koyu renkler, kına ile karışarak istenmeyen tonlar yaratabiliyor. Bu yüzden, kınalı saçı boyamadan önce kınanın tamamen akmasını beklemenizi öneririm.

Ben de kınalı saçıma boya uygulamıştım ve karışık sonuçlar aldım. Kına, saç tellerini kapladığı için boya tam anlamıyla tutmuyor. Özellikle açık renk boya denediğimde, saçımda yeşilimsi bir ton oluştu. Kınayı tamamen çıkarmak zor olduğundan, doğal saç rengimin geri gelmesini beklemek zorunda kaldım. Denemek istiyorsanız, profesyonel bir kuaförden yardım almanız en iyisi olacaktır.

Geri