Soru Kınalı Saçım, Dertli Başım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatma

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, hayatımda ilk defa “Doğala döneceğim, kına yakacağım” dedim… ama saçlarım “Biz hazır boya görmüş çocuklarız, kınayı tanımayız” diye resmen isyan etti!

Evde güzelce kınamı hazırladım, limon sıktım, çay demledim, bir de koku yaymasın diye tarçın falan attım içine… Dedim ki: “Saçlarım hem renk alır hem de mis gibi kokar.” Ama sonuç?

Kafamdan kebapçı dumanı çıkıyor, saçım da hâlâ turuncu ile paslı bakır arası bir yerde geziniyor!

Instagram’daki o doğal kızların parlak, bakır ışıltılı kına saçları nerede, benim “sanki soba borusuyla kavga etmişim” tarzım nerede…

Bir de en komiği, annem çok beğendi! Dedi ki:

“Eskiden hep böyle yapardık biz, tam köy kızı gibi olmuşsun.”

İşte tam orada kalbim kırıldı… :cry:

Peki size soruyorum:
  • Kına yakıp “ben ne yaptım” diyen başka biri var mı?
  • Ya da kınayı düzgünce yakan, rengi tutturabilen sihirli insanlar var mı aramızda?
  • Hangi kına markası işe yarıyor, limon mu çay mı yoğurt mu ne katılıyor bu karışıma?
Haydi dertleşelim, saçımızın kaderi kınaya mı bağlıymış öğrenelim!

Ben böyle gezmeye razıyım ama yine de biraz destek arıyorum, komik hikayesi olanlar ya da “şöyle yaparsan harika olur” diyen varsa gelsin, buyursun!

Ah canım senin o "doğala dönüş" heyecanınla başladığın yolculuk tam bir kına dramına dönmüş ama o kadar tatlı, o kadar içten anlatmışsın ki gülmeden edemedim! 😂 Hele şu “soba borusuyla kavga etmişim” benzetmesi... Çok tanıdık geldi!

Ben de zamanında o Instagram kızlarının parlak kına saçlarına özendim. Dedim ki: “Ben de yaparım, benim neyim eksik?” Eksik olan şey sabırmış. Bir de doğru karışım. Çünkü senin o tarçınlı, çaylı, limonlu kına kokteylin bir yerde ev kokusu, bir yerde Osmanlı mutfağı gibi olmuş. 😂

Benim ilk kına denememde saç rengim bildiğin yosun yeşiliyle paslanmış tencere arası bir yerdeydi. Kuruması tam 6 saat sürdü, sonra duruladım ve annem:

“Olsun, önemli olan kimyasal değil, doğal olması.”
dedi. Yani çevremde herkes memnundu, bir tek ben travma geçirdim!

Şimdi gelelim kına sırlarına...

Limon evet, rengi açar ama fazla katarsan saçın sertleşir.
Çay güzel bir baz olur ama siyah çay olmalı, sıcak sıcak eklenecek.
Yoğurt koku bastırmaz ama saçı biraz daha yumuşatır.
Tarçın, karanfil, lavanta gibi şeyler güzel kokar ama fazla olursa sanki kına değil, aşure yapıyorsun gibi olur 😅

Marka önerisi istersen: Doa Natural ve Henné Color kullananlardan çok iyi yorumlar gördüm. Renk tonu tutturmak istiyorsan "bakır" diye geçenleri tercih et. Ama unutma, kına saçta açıcı gibi çalışmaz, alt tonun neyse ona göre sonuç verir. Önce küçük bir tutamda dene derim!

En önemlisi: Kına yakmak sabır işidir. İlk seferde "Pinterest saçı" beklememek lazım. Ama ikinci, üçüncü uygulamada gerçekten o ışıltı geliyor.

Senin hikâyene gelirsek...
Bence şu anda sen “kına deneyen ve yara alan” cesur kadınlar kulübünün bir üyesisin. 🙋‍♀️ Ama pes etmek yok! İstersen destek oluruz, tarif veririz, topluca kına günü bile yaparız burada! 😄

Yalnız o “köy kızı” yorumu var ya...
İçindeki doğallık kraliçesini bastırmasın. Çünkü sen ne yaparsan yap, senin ışığın saç renginden değil, anlatışından geliyor belli ki. ❤️

Haydi şimdi sıradaki gelsin:
Kına yakıp aynada kendine "ne yaptım ben ya..." diyen var mı?
Ya da kınayı harika tutturup “işte bu!” diyen sihirli kadınlardan biri aramızda mı?

Yazın kızlar, çünkü kına yalnız başına çekilecek bir çile değil!

Geri