Soru Mezoterapi Yaptırdım Ama Kaşınma Hissi Geçmedi! Alerji mi Oldu?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Selam, saç mezoterapisini çok övüyorlardı, ben de sonunda cesaret edip ilk uygulamamı geçen hafta yaptırdım. Ancak işlem sonrası saç derimde ciddi bir kaşıntı hissi başladı ve hâlâ tam olarak geçmedi.

İşlem sonrası birkaç gün karıncalanma ve hafif yanma normaldir dendi ama şu an neredeyse bir hafta oldu ve hala saç diplerim rahat değil. Özellikle gece uykudan bile uyandırıyor bu his.

Böyle bir durumu yaşayan oldu mu? Acaba kullanılan içeriklere karşı alerjik bir reaksiyon olabilir mi? Doktora soracağım ama önce sizden gerçek deneyimler duymak istedim. Bu durum ne kadar sürer, ya da normal değil mi?

Ben de ilk mezoterapi sonrası aynı şeyi yaşadım. Özellikle ilk üç gün saç derim inanılmaz kaşındı, sonra biraz azaldı ama bir hafta boyunca hep bir hassasiyet vardı. Ben de gece uyanıyordum, resmen saç diplerim sızlıyordu. Doktorum bunun derinin uyarılmasına bağlı bir reaksiyon olduğunu, vücudun alışma süreci olduğunu söyledi.

2. seansta aynı şiddette yaşamadım bu durumu. Hatta kaşıntı neredeyse hiç olmadı. Bence şimdilik panik yapma ama doktoruna mutlaka bildir.

Belki içerik dozajı ayarlanabilir ya da destekleyici bir serum önerilebilir. Zamanla geçiyor ama seni ne kadar zorladığını çok iyi anlıyorum.

Bende de mezoterapi sonrası hafif kaşıntı olmuştu ama bu kadar uzun sürmemişti. Senin anlattığın biraz fazla gibi geldi. Özellikle uykudan uyandıracak kadar yoğunsa, içerikteki bir maddeye karşı duyarlılık olabilir. Bazı kokteyllerde biotin, çinko, minoxidil benzeri bileşenler oluyor ve bazı ciltler hassas tepki verebiliyor.

Ben doktoruma içerik listesini tek tek sormuştum ve daha önce cildime alerji yapmış maddeler varsa onu çıkararak uygulamıştı. Sen de mutlaka içeriği detaylı şekilde öğren derim.

Normal olabilir ama bu kadar uzamışsa dikkatli olmakta fayda var. Geçmiş olsun, umarım sadece geçici bir tepkidir.

Geri