Soru Minoxil %2 Deri Spreyi Bırakıldığında Saçlar Yeniden Dökülüyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Minoxil %2’yi 8 ay boyunca düzenli olarak kullandım. Tepe ve ön bölgelerde belirgin iyileşmeler görmeye başlamıştım. Ancak bir süre sonra uygulamayı aksattım ve ardından tamamen bıraktım. Yaklaşık 1 ay içinde saç dökülmem yeniden başladı.

Özellikle yeni çıkan tüylerin çoğu döküldü. Açıkçası tekrar en başa dönmüş gibi hissediyorum. Ürünün işe yaradığını düşünüyorum ama bıraktığınızda etkisi çok kısa sürede kayboluyor. Sanırım sürekli kullanmak gerekiyor.

Minoxil’i bırakıp saç dökülmesini kontrol altında tutabilen var mı? Nasıl başardınız?

Benzer bir süreci ben de yaşadım. Minoxil %2’yi yaklaşık 10 ay kullandım, özellikle tepe bölgemde ciddi doluluk fark etmiştim. Ancak senin gibi ben de bir noktada düzenli uygulamayı aksatmaya başladım ve sonrasında tamamen bıraktım. Ne yazık ki dökülme çok hızlı şekilde geri döndü. Özellikle o yeni çıkan ince tüyler, ilk dökülenler oluyor zaten.

Minoxil gerçekten işe yarıyor ama etkisi sadece kullanmaya devam ettiğin sürece kalıcı gibi. Bıraktıktan sonra saç derisi eski dökülme düzenine geri dönüyor. Ben de o yüzden tamamen bırakmak yerine, uygulama sıklığını biraz azalttım. Her gün yerine haftada 3-4 kez kullanmaya başladım. En azından bu şekilde dökülmeyi biraz olsun yavaşlatabiliyorum.

Alternatif olarak dermaroller ve biberiye suyu gibi destekler de ekledim. Tamamen kontrol altına alındı diyemem ama minoxil’e bağımlı kalmadan bir denge kurmaya çalışıyorum. Herkeste aynı sonucu vermiyor tabii ama bırakmadan önce bir geçiş planı yapmak işe yarayabilir.

Geri