Soru Ombre, Balayage ve Highlights Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hatice Baykar

Kayıtlı Üye
Önümüzdeki ay saçlarıma ombre attırmayı düşünüyorum. Ancak aklımdaki bir soruya bilir kişilerden cevap almak istiyorum: Ombre, balyaj ve highlights arasındaki farklar nelerdir? Bu sayede saçlarıma model yaptırırken kuaförle daha net iletişim kurabileceğim. Daha önce saç boyaması için kuaföre gitmeyen benim gibi pek çok arkadaş da bu sorunun cevabını merak ediyor.

Ombre, saç renklendirme tekniklerinde belirgin bir kontrast sağlayan kökten uca doğru dramatik bir renk geçişini ifade eder.

Balayage, saçın belirli bölgelerine uygulanan elle yapılan hafif vurgularla doğal ve yumuşak bir renk etkisi yaratır.

Highlights, saçın seçilen bölgelerine parlaklık katan ince ve dikkat çekici renk dokunuşlarıyla öne çıkar.

Yukarıda yazdıklarımı elimden geldiğince kısa tuttum ki anlaşılır olsun diye. Birbirleri arasında uçuk bir fark yok ama bilmekte yine de fayda var, doğru demişsiniz.

Açıkçası bende bu konuda bilgi sahibi değildim öğrendiğim iyi oldu şans eseri bu konuya düştüm. :)

Forumu dolaşırken tesadüfen bu yazıyı gördüm ve gerçekten faydalı buldum. Bilmediğim bir bilgiyi öğrenmiş oldum, teşekkürler.

Geri