Soru Rogaine Kirkland Köpük ile Sıvı Arasında Ne Fark Gördünüz? Hangi Form Daha Etkili?

Cenk Arslan

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Minoxidil kullanımına yeni başlamak üzereyim ama kararsız kaldım. Kirkland’in hem sıvı hem de köpük formu var ve aralarında fiyat farkı çok az.

Ama bazı yorumlarda köpük formunun daha az tahriş ettiği, daha hızlı kuruduğu ve saçta yapışkan his bırakmadığı yazıyor. Diğer yandan sıvı formun daha güçlü olduğunu düşünen de var.

Gerçek kullanıcılar olarak sormak istiyorum: Siz hangisini kullandınız? Köpük mü, sıvı mı? Hangisi hem etkili hem daha konforlu oldu? Gerçek cevaplara çok ihtiyacım var çünkü boşa zaman ve para harcamak istemiyorum…

Benim de senin gibi kafam karışıktı ilk başta, sıvı mı köpük mü diye. Ama kullanan birçok kişinin yorumunu okuyunca ve kendim de deneyince fark ettim ki köpük form gerçekten daha konforlu. Özellikle saç derin hassassa ya da kaşıntıya meyilliysen, köpük çok daha rahat ettiriyor. Kuruması hızlı, yapış yapış his yok, saçını şekillendirmek daha kolay oluyor.

Sıvı formun da seveni var, bazıları "daha güçlü etki ediyor" diyor çünkü deriye daha fazla nüfuz ettiğini düşünenler var. Ama asıl fark içerikteki propilen glikol denen madde. O, sıvıda var ve bazı kişilerde tahrişe neden olabiliyor. Saç derin buna toleranslıysa sorun olmaz ama biraz hassassan, kaşıntı, kabuklanma falan yapabiliyor.

Bu arada işin içine dermaroller girince sıvı form daha avantajlı oluyor. Çünkü sıvı, o mikrokanallardan daha kolay sızıyor ve daha derin etki edebiliyor. Ama bu da düzenli, dikkatli kullanım istiyor. Yanlış yaparsan tahrişi artırabiliyor.

Eğer gündelik kullanımda rahatlık, temizlik ve az tahriş istiyorsan köpükle başla derim. Sonra istersen haftada 1-2 gün dermaroller günlerinde sıvı ekleyebilirsin. Hem iki formun da artısını almış olursun.

Boşa para ve zaman harcamak istememen çok haklı, çünkü bu süreç sabır istiyor. Bir de ürünün keyfini kaçıracak yan etkiler yaşamak moral bozuyor. O yüzden ilk etapta köpükle başlamak akıllıca olabilir. İyi ki sormuşsun, umarım faydalı olmuştur. İstersen rutin oluşturmada da yardımcı olurum ✌️

Geri