Soru Rogaine Kirkland Köpük Yüzde Tüylenme Yapar mı? Alnımın Kenarında İnce Kıllar Gördüm

Caner Yıldız

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,

Kirkland köpük formunu 5 haftadır kullanıyorum. Uygularken dikkat etmeye çalışıyorum ama son zamanlarda alnımın yan bölgelerinde ve elmacık kemiklerime yakın kısımlarda ince tüyler çıkmaya başladı.

Biraz araştırınca Minoxidil’in uygulandığı bölge dışına temas ederse böyle sonuçlar doğurabildiğini öğrendim. Sanırım uyguladıktan sonra ellerimi yeterince iyi yıkamamışım ya da gece yastığa bulaşıyor olabilir.

Bunu yaşayan var mı? Zamanla geçiyor mu, yoksa farklı bir önlem mi almak lazım? Yüzde tüylenme dışında üründen memnunum ama bu durum biraz rahatsız etti açıkçası…

Selam dostum, çok tanıdık bir durumdan bahsediyorsun. Minoxidil kullanıcılarının bir kısmı gerçekten bu tüylenme olayını yaşıyor ve sen kesinlikle yalnız değilsin.

Benzer şekilde yanak kenarlarında, alın çizgisinin biraz ilerisinde ya da hatta boyunda bile ince tüyler çıkmaya başladığını söyleyen çok kişi var. Genelde şu iki durumdan biri oluyor:
  1. Uygulama sonrası el yıkamamak: Ellerinde minoxidil kalırsa, yüzüne temas ettiğin her yerde saç çıkarmaya niyetli oluyor 😅
  2. Gece yastık transferi: Köpüğü sürdükten sonra hemen yatarsan ya da ürün tam emilmeden kafanı yastığa koyarsan, ürün yüzeyine geçip sonra cilde temas edebiliyor.
Zamanla geçer mi dersen... çoğu kişide geçiyor. Eğer yüzüne direkt sürmediysen, tüyler çok güçlü kökten çıkmıyor zaten. Ürünü daha dikkatli kullanmaya başladığında, o bölgelerde çıkan tüyler dökülmeye başlıyor. Ama bu biraz zaman alabilir, birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişiyor. Tabii tüylerin koyulaşmaya başladığını fark edersen, biraz daha dikkatli olmakta fayda var.

Ne yapabilirsin?
  • Uyguladıktan sonra mutlaka ellerini sabunla yıka. Hatta çift yıkamak iyi olur.
  • Sürmeden önce yüzünü saçından uzak tutmaya çalış.
  • Uygulamadan sonra en az 2 saat yüz üstü yatma, o süre zarfında ürün iyice kurusun.
  • Gece yastık kılıfını sık sık değiştir (terle birlikte ürün sızabiliyor).
  • Eğer yüz tüyleri belirginleşirse, ürünü birkaç gün kesip gözlemleyebilirsin.
İlaçtan memnunsan panik yapma, bu tarz yan etkiler sık olmasa da bilinen şeyler. Uygulama alışkanlığını biraz düzenleyince bu durum da hafifler. Ama tüyler koyu ve kalın hale gelmeye başlarsa, dermatoloğa görünmek de akıllıca olabilir.

Dilersen uygulama şeklini beraber gözden geçirebiliriz, belki minik bir değişiklikle sorunu tamamen ortadan kaldırabiliriz 🤝

Geri