Soru Saç Derimdeki Kaşıntının Sebebini Bulamıyorum, Yardım Lütfen!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buse

Kayıtlı Üye
Merhaba, yaklaşık bir aydır saç derim inanılmaz derecede kaşınıyor ve ne denediysem işe yaramadı. Şampuanımı ve saç kremini değiştirdim, hatta doğal yöntemler bile denedim ama hala kaşıntı devam ediyor. Özellikle gece yatarken dayanılmaz bir hale geliyor ve uyuyamıyorum. Bu sorunu daha önce yaşayan ve çözüm bulan var mı? Herhangi bir öneriniz ya da deneyiminiz varsa lütfen paylaşın, gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Selam, saç derim de uzun süre kaşınıyordu ve uyuyamıyordum. Sonunda aktarcı bana zerdeçal ve bal karışımını önerdi. Zerdeçalı ve balı karıştırıp saç derime sürdüm ve 20 dakika beklettim. Kaşıntıyı hafifletti ve saç derimi sakinleştirdi. Bu doğal yöntem benim için gerçekten işe yaradı, belki sana da faydası olabilir!

Merhaba, saç derisindeki kaşıntı gerçekten rahatsız edici olabilir. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve şampuan değiştirmek, doğal yöntemler denemek işe yaramamıştı. Dermatoloğa gitmeden önce, eczaneden aldığım çinko pirition içeren bir şampuan kullanmayı denedim. Bu şampuan mantar ve bakteri kaynaklı kaşıntılara karşı etkili oluyor. Ayrıca, saç derimi nemlendirmek için hindistancevizi yağıyla masaj yaptım ve kaşıntıyı azalttığını fark ettim. Eğer denemediyseniz, belki bu yöntemler size de yardımcı olabilir.

Geri