Soru Saç Derimdeki Pul Pul Dökülme Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tekin

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saç derimde ciddi bir pul pul dökülme sorunu yaşıyorum. Her sabah yastığımda ve kıyafetlerimde bu döküntülerle karşılaşmak moralimi bozuyor. Denediğim birçok kepek şampuanı ve bakım ürünü bu durumu iyileştirmedi. Bu dökülmelerin sebebi nedir, saç derimdeki bu problemi nasıl çözebilirim? Aynı sorunu yaşayan ve etkili bir çözüm bulan biri var mı? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Ben de saç derimde ciddi pul pul dökülme sorunu yaşadım ve dermatoloğa başvurdum. Doktor, seboreik dermatit teşhisi koydu ve medikal bir şampuan ile tedavi sürecine başladık. Ayrıca, saç derimi yatıştırmak için hindistancevizi yağı ile masaj yapmamı önerdi. Bu tedaviyle dökülme sorunum büyük ölçüde azaldı.

Aynı problemi yaşadım ve sonunda çinko piriton içeren bir kepek şampuanı denedim. Bu şampuan saç derimdeki pullanmayı ve kaşıntıyı azaltmada çok etkili oldu. Ayrıca, her yıkamadan sonra elma sirkesi ile saçımı duruladım. Doğal asitler saç derimin pH dengesini sağladı ve dökülmeyi kontrol altına aldı.

Geri