Soru Saç Derisini Beslemek ve Sağlıklı Tutmak İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Hakan Canatar

Kayıtlı Üye
Saç derimi beslemek için hangi besinleri tüketmem gerektiğini öğrenmek için bu konuyu açtım. Bilindiği üzere, saçlardaki dökülme sağlıksız ve bakımsız saç derisinden kaynaklanabilir. Yaş ilerledikçe bu olumsuz tecrübeyi yaşamamak için hangi besinleri tüketebileceğimi araştırıyorum. Konu hakkında kendi bildiklerimin dışında öğrenmek istediklerimi de sizlerden duymak istiyorum. Saç derisini beslemek için hangi besinlerden faydalanabilirim?

Saçlarımızın büyük bir kısmı proteinlerden oluştuğu için et ve et ürünlerinde bulunan proteinleri tüketmek önemlidir. Protein bakımından zengin olan tavuk, hindi ve kırmızı et, saç derisini beslemenin yanı sıra vücut gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlar.

Genellikle erkeklerde demir ve çinko eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmesi ve saç derisi problemleri sıkça görülür. Bu durumdan kaçınmak için ben de kabak çekirdeği, kırmızı et, süt ve süt ürünleri ile birlikte yumurta ve deniz ürünleri gibi çinko ve demir açısından zengin besinleri tercih ederim. Bu şekilde, saç derisi sağlığını korumak ve saç dökülmesini önlemek için gerekli olan besinleri almayı amaçlarım.

Aslında, ek olarak A vitamini almayı da kesinlikle unutmamak önemlidir. Arkadaşlar temel besin maddelerinden bahsetmiş olabilir ama A vitamini saç derisi sağlığı için çok önemlidir ve saymakla bitmeyecek kadar faydaları vardır. Bu vitamini en çok havuç, tatlı patates ve ıspanaktan alabilirsiniz.

Geri