Soru Saç Derisini Nemlendirmek İçin Hangi Doğal Yağlar Kullanılabilir?

İrem Şahin

Kayıtlı Üye
Saç derim kuruyup kaşındığı için derinin kabuklanması yüzünden sürekli saçlarımda kepek görüntüsü oluşuyor. Çevremde bu durumun artık farkedilmesi beni rahatsız ediyor. Elidor'un şampuanını kullanıyordum, doğal olan Bioblas şampuanına geçtim, fakat yine saç derimde kuruluk durumu yaşıyorum. Geçen yıldan bu yana ne yaptıysam saç derimi nemlendiremiyorum. Saç derimin nemlenmesi için hangi yollarda çözüm aramalıyım? Doğal içeriğe sahip yağ önerilerinizi bekliyorum.

Saç derisini biz insanların nemlendirmesi için birçok doğal yağ seçeneğinden faydalanabileceği gerçeği vardır. İşte bunlardan bazılarını yazacak olursam:

1- Hindistancevizi Yağı: Vücuda faydası olduğu kadar hindistancevizi yağı, saç bakımında da sıkça kullanılan ve birçok faydası olan doğal bir yağ grubundadır.

2- Argan Yağı: Saç tellerini beslerken saç derisinin ihtiyaç duyduğu nem oranına ulaşmasını sağlar.

3- Jojoba Yağı: Gözenekleriniz açıksa cildiniz tarafından çabuk emilerek nem bombası etkisi yaratır. Bu yazılanın yanı sıra saç derisindeki yağ dengesini düzenlemede etkilidir.

Lavanta yağını denemenizi öneririm. Saçın derisini yatıştıracağı gibi çok kuru deriyi bile nemlendirir.

Yıllardır çay ağacı yağını kullanırım çokta memnunum. İsterseniz bir araştırın çünkü kaşıntıda ve kepekte birebirdir.

Geri