Soru Saç Dökülmesi İçin Doktora Gittim, Şimdi Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yahya

Kayıtlı Üye
Birkaç hafta önce burada saç dökülmemden bahsetmiştim, hâlâ aynı sorunu yaşıyorum. Hatta ne yazık ki dökülme daha da arttı. Kafamın tepe kısmı neredeyse tamamen açıldı ve ön taraflardaki saçlarım neredeyse yok denecek kadar seyrekleşti. Tararken ya da yıkarken saçlarım ellerimde kalıyor. Gerçekten çok zor bir süreç.

Artık dayanamayacağımı hissettim ve sonunda bir dermatoloğa gitmeye karar verdim. Doktor, saç dökülmesinin stres ve hormonlardan kaynaklanabileceğini söyledi ama yine de genetik bir faktör olup olmadığını anlamak için bazı testler yapmamı önerdi. Bu süreç oldukça pahalı olsa da, artık ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce doktorumun tavsiyeleriyle hareket etmeye karar verdim.

Doktorum ayrıca saç köklerimi uyaracak bazı tedavi yöntemleri de önerdi. PRP tedavisini duyduğumda önce biraz tereddüt ettim, çünkü gerçekten fayda sağlayacak mı emin olamıyorum. Ama şu an başka bir çözüm de görmüyorum. Durumun daha da kötüleşmemesi için bir şeyler yapmak istiyorum.

Bu arada, daha önce saç dökülmesi yaşayanlar ve tedavi sürecini başarıyla tamamlayanlar varsa, PRP ya da benzeri tedavilerle ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Gerçekten bu durumun üstesinden gelmek için tüm tavsiyelere açığım.

Şu anda çok kararsızım ama en azından bir yolumun olması beni biraz rahatlatıyor. Yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm herkesin yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Geri