Soru Saç Ekimi Sonrası Dermaroller Kullanmak Doğru mu? Deneyimi Olan Paylaşabilir mi?

Tahir İskenderli

Kayıtlı Üye
Geçenlerde saç ekimi yaptırdım ve sonuçları merakla bekliyorum. Doktorum ekim sonrası belirli bakım adımları önerdi, fakat bir arkadaşım dermaroller kullanmanın saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabileceğini söyledi. Bu konuda pek bilgim yok ve dermaroller kullanmanın ekim sonrası saç köklerine zarar verip vermediğinden emin olamıyorum.

Saç ekimi yaptıktan sonra dermaroller kullanmış olan var mı? Gerçekten faydalı mı, yoksa iyileşme sürecine zarar verir mi? Saç ekiminden sonra dermaroller kullanmaya başlamadan önce nelere dikkat etmek gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Merhaba, ben de yaklaşık 6 ay önce Antalya'da saç ekimi yaptırdım. Şu ana kadar sonuçlarım oldukça iyi gidiyor, ama dermaroller kullanma konusunda ben de tereddüt ettim. Doktorum iyileşme sürecini hızlandırmak adına bana dermaroller kullanımını yasaklamıştı. Çünkü yeni ekilen saç köklerinin henüz yerleşmesi için zamana ihtiyacı var ve dermaroller gibi cihazlar bu süreçte baskı yaparak zarar verebilir.

Bu yüzden, ekimden hemen sonra dermaroller kullanmak yerine doktorun önerdiği bakım yöntemlerine odaklanmak çok daha önemli. Bir süre sabırlı olman gerektiğini düşünüyorum. Tabii, ilerleyen zamanlarda ekim bölgesi tamamen iyileştikten sonra dermaroller kullanmanın faydalı olabileceği söyleniyor. Ama şu an için bence sabırla beklemek en doğrusu.

Daha farklı deneyimler yaşayan varsa, yardımcı olurum!

Geri