Soru Saç Ekimi Sonrası Saçları Güçlendirmek İçin Bakım Rutini Önerisi Olan Var mı?

Antalyalı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 ay önce saç ekimi yaptırdım ve süreç şimdilik fena gitmiyor. Kabuk dökme evresi bitti, şok dökülmeyi de yaşadım ama şimdi sıra geldi en kritik döneme: güçlendirme ve sağlıklı uzama süreci.

Açıkçası ekimden önce saç bakımıyla çok ilgili biri değildim ama şimdi ektiğim saçların hakkını vermek istiyorum. Hem doğal köklerin, hem de ekilen greftlerin sağlam tutunması ve sağlıklı çıkabilmesi için doğru bir bakım rutini oturtmak istiyorum.

Şu an sadece doktorun önerdiği yıkama şampuanını kullanıyorum ama yeterli geliyor mu, emin değilim. Saçlarım çok zayıf görünüyor, bazı bölgelerde hâlâ minik minik tüylenmeler var.

Bu yüzden ekim sonrası şu sorulara takılıyorum:
  • Biotin takviyesi gerçekten işe yarıyor mu?
  • Saç toniği ya da serum kullanmalı mıyım, yoksa bu dönemde zarar mı verir?
  • Bitkisel yağlar (argan, biberiye vs.) kullanmak için erken mi?
  • Dermaroller gibi uygulamaları ne zaman düşünebilirim?
  • En önemlisi: Saçları güçlendiren ama ekilen köklere zarar vermeyecek ürün ya da yöntem var mı?
Bu süreçten geçmiş, özellikle 3. aydan sonra bakım sürecine dikkat eden biri varsa çok sevinirim. Saçları çıkmaya başlayan ama bu süreci en iyi şekilde atlatmak isteyen biriyim ve deneyim paylaşımları benim için gerçekten çok değerli.

Şimdiden herkese teşekkür ederim!

Selam!
Ben de yaklaşık 4 ay önce saç ekimi yaptırdım ve şu an aynı dönemdeyim. Yıkama konusunda doktorun önerdiği şampuanı kullanmaya devam ettim, ama güçlendirici ürünler eklemek önemli bir aşama. Biotin takviyesi kullandım, ilk başta çok fazla fark etmedim ama 2–3 ay sonra saç dökülmem azaldı ve daha güçlü bir saç yapısı oluştu diyebilirim.

Saç toniği ve serum kullanmak tamamen kişisel bir tercih, ama genelde bu ürünleri ekim sonrası başlamak için 3. aydan itibaren güvenli kabul ediliyor. Ben, şok dökülme fazı geçtikten sonra, saç tonikleri ve serumlar kullandım ve bu dönemde faydasını gördüm. Ama uygulama sırasında çok nazik olmakta fayda var, çünkü saç kökleri çok hassas.

Bitkisel yağlar kullanımı konusunda ise bazı kişiler erken olduğunu söyleyebilir, ama bence argan yağı gibi nemlendirici yağlar kullanmak için bir sakınca yok. Biberiye yağı ise kan dolaşımını artırdığı için faydalı olabilir, ama kullanmadan önce bir uzmanla görüşmek iyi olur.

Dermaroller konusunda ise, ben 6. aydan sonra kullanmaya başladım. O zaman ekilen kökler daha sağlam tutundu ve dermarollerın etkisi arttı. Saçları güçlendiren ama köklere zarar vermeyen ürünleri araştırmak önemli, ben dermatologumla sürekli iletişimdeydim. Ona göre, hyalüronik asit içeren serumlar saç köklerine zarar vermiyor.

Son olarak, bu dönemde sabırlı olmalısınız. Her şey zaman alacak ama doğru ürünlerle farkı kısa sürede görmeye başlayacaksınız. Umarım yazdıklarımla yardımcı olabilmişimdir! 🌱

Geri