Soru Saç Ekimi Sonrası Dermaroller Ne Zaman Kullanılır?

Dolunay

Kayıtlı Üye
Saç ekim işlemi sonrası süreci daha verimli geçirmek istiyorum. Özellikle dermaroller kullanımının saçların güçlenmesine yardımcı olabileceğini duydum, ancak doğru zamanlama konusunda emin değilim. Donör ve ekim bölgelerinin iyileşme sürecini olumsuz etkilemeden dermaroller kullanmaya ne zaman başlanmalı? Bu konuda deneyim ve bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Merhaba, ben Ahmet. Saç ekiminden sonra dermaroller kullanmaya 4 hafta sonra başladım. İlk 2 hafta kullanmak sakıncalı çünkü iyileşme süreci devam ediyor. Haftada bir veya iki kez, hafif baskı uygulayarak kullandım ve saç köklerimin güçlendiğini fark ettim. Hijyen çok önemli, her kullanımdan önce ve sonra dermaroller'ı sterilize ettim.

Saç ekimi olduktan sonra doktorum dermaroller kullanmam için en az 6 hafta beklemem gerektiğini söylemişti. Haftada bir kez nazikçe kullandım ve saç serumları ile destekledim. İlk kullanımlarda hafif kızarıklıklar normal ama ciddi tahriş olursa uzmanla görüşün. Saçlarımın daha güçlü çıktığını gözlemledim ve sonuçlardan memnun kaldığım için yazmak istedim.

Saç ekimi sonrası dermaroller kullanmak konusunda başlarda tereddütlerim vardı, çünkü ekilen saç köklerine zarar veririm diye endişeleniyordum. Ancak doktorumun önerdiği şekilde, saç ekiminden yaklaşık 8 hafta sonra dermaroller'ı kullanmaya başladım. İlk başlarda çok hafif bir baskı uygulayarak kullandım ve her seans arasında en az bir hafta ara verdim. Sonuçlar gerçekten beni şaşırttı; saç derimde kan dolaşımının arttığını hissettim ve yeni saç köklerimin daha güçlü bir şekilde çıktığını gözlemledim.

Tabii ki, dikkatli kullanmak çok önemli. Dermaroller'ı fazla bastırmadan ve hijyen kurallarına uyarak kullanmak gerekiyor. Şimdi, düzenli olarak dermaroller kullanarak saç ekimi sonuçlarımı daha da iyileştirdiğimi söyleyebilirim. Eğer saç ekimi yaptırdıysanız ve dermaroller kullanmayı düşünüyorsanız, kesinlikle doktorunuzun yönlendirmelerine göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

Geri