Soru Saçımın Önleri Küçük Kısa Kısa Çıkıyor, Ama Uzamıyor! Bu Kırık mı, Yeni Saç mı?

Beril Dinç

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saç çizgimin ön tarafında ince ve kısa kısa saç telleri fark etmeye başladım. Başta yeni bebek saçlar çıkıyor sandım ama bunlar asla uzamıyor! Aynaya her baktığımda alnımın çevresinde minik minik uçuşan saçlar görüyorum ve ne fönle düzeliyor ne de düzgün bir şekilde şekil alıyorlar.

Acaba bunlar yeni çıkan saç mı, yoksa kırılıp kısalmış saçlar mı? Sürekli kabarık ve düzensiz duruyorlar, özellikle bağladığımda kötü görünüyor. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Eğer kırık yüzündense nasıl toparlayabilirim? Yoksa gerçekten yeni saçlarsa, nasıl daha hızlı uzatabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum!

Ben de zamanında aynen senin dediğini yaşadım. O saç çizgisinin ön tarafında bir sürü kısa kısa saçlar çıkmaya başlamıştı. İlk başta “ay ne güzel, yeni saçlarım çıkıyor” dedim ama sonra fark ettim ki bunlar ne uzuyor ne de düzgün duruyor! Hep uçuş uçuş, hep kabarık… Hele saçımı topladığımda bildiğin karışık duruyordu. Düzleştirsem elektrikleniyor, fön tutsam hemen eski haline dönüyor.

Şimdi şöyle bir şey var: bunlar gerçekten yeni çıkan bebek saçlar da olabilir, kırılıp kısalmış saç telleri de. Aradaki farkı anlamak için şöyle düşün: eğer saçlar yumuşaksa, sanki yeni çıkmış gibi kökten fırlamış gibiyse, büyük ihtimalle bebek saç. Ama kuruysa, sertse, uçları çatallaşmış gibi duruyorsa bu sefer kırık olmuş olabilir.

Benimkiler karışıktı mesela. Hem yeni saç gelmişti ama bir yandan da sürekli saçımı sıkı topladığım ve ısı kullandığım için ön taraflar kırılmıştı. Saçlar oradan yıpranıp kısalmıştı aslında.

Yeni çıkan saçlarsa sabırla beklemek gerekiyor, hemen uzamıyorlar çünkü. Ama destek olmak için biotin, biberiye yağı gibi şeyler işe yarayabiliyor. Kafa derisine hafif masaj yapmak da iyi geliyor. Ama kırıklarsa, o zaman biraz daha bakım şart. Saç uçlarına nem veren maskeler, ısıdan uzak durmak, saçını çok sıkı toplamamak baya fark ettiriyor.

Bir de şöyle küçük bir tüyo vereyim: o kısa saçları sabitlemek için diş fırçasına biraz saç spreyi sıkıp hafifçe üstlerinden geç. O zaman fönle düzelmeyen yerler bile güzelce yatışıyor.

Yalnız değilsin yani, bir sürü kişi yaşıyor bunu. Sabırlı ol, doğru bakımla toparlanıyor. İstersen saç bakım rutini ya da kullandığın ürünlerden de konuşuruz, belki beraber bir plan yaparız sana göre 💕

Geri