Soru Xpecia Kadın Tablet Ne Kadar Sürede Etki Eder? Gerçekten Saç Dökülmesini Durduruyor Mu?

Ayşe Babacan

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,

Yaklaşık 2-3 aydır saç dökülmem iyice arttı, özellikle duşta ve saçımı tararken ciddi anlamda fark edilir oldu. Önce mevsimsel sandım ama artık tepe bölgemde gözle görülür açıklık var. Dermatoloğa gittiğimde Xpecia Kadın Tablet önerdi.

İçeriğine baktığımda biotin, çinko, saw palmetto gibi saç sağlığına iyi gelen maddeler olduğunu gördüm ama yine de kararsızım. Bu ürünü kullananlar varsa sormak istiyorum: Gerçekten saç dökülmesini durduruyor mu? Ne kadar sürede etkisini gösteriyor? Yeni saç çıkarıyor mu yoksa sadece mevcut saçları mı koruyor?
Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. Bu süreçte yalnız olmadığımı bilmek bile moral olacak.

Merhaba, ben de yaklaşık 4 ay önce aynı şikayetlerle Xpecia Kadın Tablet kullanmaya başladım. Açıkçası ilk başta çok umutlu değildim ama 2. aydan itibaren tarakta daha az saç kaldığını fark ettim. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşadığım yoğun dökülme azaldı. Yeni saç çıkışı konusunda da küçük küçük bebek saçları fark ettim, özellikle şakak bölgemde. Elbette her bünyede aynı sonucu vermez ama düzenli kullanımda etkili olduğunu söyleyebilirim. Sadece sabırlı olmak gerekiyor.

Şahsen tableti yaklaşık 3 ay kadar kullandım. İlk 2 hafta pek bir fark görmedim ama 1. ayın sonunda saç dökülmemde gözle görülür bir azalma oldu. Yeni saç çıkardı mı dersen, evet ama mucize gibi değil; daha çok zayıflamış, incelmiş olan saçlar biraz güçleniyor gibi hissettim. Takviye olarak iyi ama yanında sağlıklı beslenmeye ve stresi azaltmaya da dikkat etmek şart bence. Tek başına ilaçtan mucize beklememek lazım. Ama moral bozma, yalnız değilsin bu süreci birçok kadın yaşıyor, birlikte atlatırız. 🥲

Geri