Soru Yüz Şeklim İçin Doğru Saç Kesimini Nasıl Seçerim?

Engin Aksu

Kayıtlı Üye
Geçen hafta aynaya bakarken saçlarımı tararken fark ettim—saçım uzamış ama ben hâlâ ne istediğimi bilmiyorum. Hep aynı modeli kestiriyorum yıllardır, çünkü “bana ne gider” sorusunun cevabını gerçekten bilmiyorum.

Arkadaşım geçenlerde yeni bir berbere gitmiş, adam yüz hatlarına göre kesim yapıyormuş. Kulağa havalı geliyor ama ben daha yüz şeklimin tam ne olduğunu bile net bilmiyorum. Oval mi, uzun mu… Belki arası bir şey? Fotoğraflara bakınca her model başka bir duruş veriyor, ama hangisi “benim modelim” hiç emin olamıyorum.

Siz nasıl karar veriyorsunuz?
Yüz şekline göre mi, saç tipine göre mi, yoksa sadece içgüdü mü?
İçinizden "Bu model tam benlik" dediğiniz bir an oldu mu?

Paylaşın lütfen, hem fikir edinmiş oluruz hem belki ben de cesaretlenirim.
Fotoğrafla, örnekle, yaşadığınız tecrübeyle gelin, burayı mini bir saç kesim kampına çevirelim. ✂️💬

Aslında günümüzde birçok profesyonel kuaför, farklı eğitimlerden geçip yüz ve kafa anatomisine göre saç kesimi yapıyor. Bence detaylı bir araştırma yap ve alanında profesyonel ekibi olan kuaförleri tercih ederek kendine uygun saç modelini onların tavsiyesi üzerine seç. Sonuçta burada seni görmüyoruz, yazılı bir öneride bulunmak doğru olmaz.

Oval ve biraz uzun yüz şekline sahipsen, genellikle çoğu saç kesimi sana yakışacaktır çünkü oval yüz şekli en uyumlu yüz şekillerinden biridir. Ancak birkaç öneri ile daha iyi bir sonuç alabilirsin:
  1. Katlı Kesimler: Saçlarına hareket ve hacim katar. Katlı kesimler, yüz hatlarını yumuşatır ve daha dengeli bir görünüm sağlar.
  2. Uzun Bob: Omuz hizasında bir bob kesimi, uzun yüz şekline sahip kişiler için harika bir seçenektir. Bu kesim, yüzünün uzunluğunu dengeler.
  3. Kahküller: Eğer yüzün çok uzun görünüyorsa, kahküller bu uzunluğu dengeleyebilir. Düz kahküller veya yan kahküller deneyebilirsin.
  4. Dalgalı ve Kıvırcık Saçlar: Doğal dalgalar veya bukleler, yüzüne hacim katacak ve uzunluğu dengeleyecektir.
Bu kesimlerden birini denemek isteyebilirsin.

Açıkçası ben bu konuda pek araştırma yapan biri değilim. Saç modelimi seçerken oturup yüz şeklime göre şu model, bu model demedim hiç. Direkt kuaförüme bırakıyorum. Çünkü yıllardır gittiğim bir kuaförüm var ve neyin bana yakışıp yakışmayacağını gerçekten iyi biliyor. Bence zaten bu işin içinde olan, tecrübesi olan biri gözle bile çözebiliyor senin kafa yapını, yüz oranlarını.

Birkaç kez “şunu denesek mi?” dediğimde, “sana olmaz çünkü yüzünü daha uzun gösterir” gibi net cevaplar aldıktan sonra artık tamamen ona bırakıyorum. Ve hiç de pişman olmadım. Herkesin böyle bir kuaför bulması kolay değil biliyorum ama bulunca gerçekten büyük konfor. 😊

Bence eğer güvenilir bir kuaförün varsa hiç kafanı yorma, bırak o karar versin. Profesyoneller bu işin okulunu okumuş kadar deneyimliler zaten. Tavsiyem: Karar vermekte zorlanıyorsan, işi bilen birine teslim et. 👍

Geri