Soru Yüzümü Ne Zaman Yıkamalıyım? İlk Günden Sonra Sabun Değmeden Olur mu?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Geçen hafta ilk defa Dermapen yaptırdım ve işleme başlamadan önce cildimi çok detaylı incelediler. Uygulama sonrası yüzümde ciddi anlamda bir kızarıklık ve gerginlik oluştu. Klinik, yüzümü en az 24 saat boyunca kesinlikle yıkamamam gerektiğini söyledi. Ancak 10 saat sonra yüzüm inanılmaz kaşınmaya ve hafif hafif kabuklanmaya başladı. Geceden sabaha kadar resmen yüzümde ateş vardı. Sabah olunca dayanamadım, sadece ılık suyla hafif tampon yaparak silmeye çalıştım ama bu da doğru bir yöntem mi, emin değilim.

Sabun, tonik gibi şeyler zaten yasak dediler ama şu an içim hiç rahat değil. Cildim çok hassas olduğundan yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.

👉 İlk geceyi zor geçiren başka var mı? Siz yüzünüzü ilk ne zaman ve nasıl yıkadınız, bir sıkıntı yaşadınız mı?

Ben de ilk Dermapen deneyimimi geçen ay yaşadım, seni o kadar iyi anlıyorum ki... İlk geceyi resmen sabaha kadar uyuyamadan geçirdim. Yüzüm yanıyordu, aşırı kaşıntı ve batma hissi vardı. Klinik bana da kesinlikle 24 saat boyunca hiçbir şekilde su bile değdirmememi söyledi ama sabaha karşı dayanamayıp bir makyaj süngeriyle, sadece termal su sıkarak hafifçe tamponladım. Sonra da hiç ovuşturmadan kendi haline bıraktım. Açıkçası sabah kontrolümde doktora durumu anlattım, "zarar vermemişsin ama yine de ilk 12 saatte ciltle oynamamak en güvenlisi" dedi.

Cildin çok hassassa, bana doktorun önerdiği gibi termal su spreyi veya nanopure suyla ıslatılmış pamukla yavaşça silmek iyi bir seçenek olabilir. Sakın sabun, misel su, temizleyici gibi ürünlere ilk gün dokunma. Geceyi zor geçiren yalnız sen değilsin, gerçekten ilk seans vücut için bir şok etkisi yaratıyor.

Canım geçmiş olsun, yazdıkların birebir benim ilk Dermapen gecemi hatırlattı... Aynı senin gibi akşam saatlerinde yaptırmıştım ve gece boyunca ateş basması, yanma ve özellikle burun kenarlarında delirme noktasında bir kaşıntı yaşamıştım. Klinikteki hemşire bana, 10 saat sonra yalnızca saf içme suyu ile pamukla nazikçe silinebileceğini ama bunun son çare olarak düşünülmesi gerektiğini söylemişti. Ben sabaha kadar direndim ama sabah ilk iş yüzümü ılık, kaynamış ve soğutulmuş suyla pamuk yardımıyla sildim.

Sonrasında sadece doktorun verdiği bariyer kremi kullandım ve kızarıklık azaldı. 48 saat boyunca güneş ışığından da uzak kalmaya dikkat et. Eğer çok gerginlik olursa, bir şey yapmadan kliniği arayıp ne önerdiklerini sormanı tavsiye ederim. Cildimiz yeni yeni kendini onarmaya çalışıyor, ilk 24 saat çok kritik.

Geri