Soru Zoretanin Kullanımı ve Sonrası Saç Dökülmesi Sorunu

Kenan Kalaycı

Kayıtlı Üye
Zoretanin.webp
Herkese selam! Geçen yıl inatçı sivilcelerimden dolayı doktor kontrolü sonrası tedavi amaçlı Zoretanin hapını kullanmaya başladım. Yaklaşık 6 ay boyunca düzenli olarak kullandım ve şükürler olsun, sivilcelerim ciddi oranda azalıp yok oldular. Şimdilerde ise sivilceleri kuruttuktan sonra meydana gelen lekelerim için renk açıcı krem ve güneş koruyucu kullanıyorum. Ancak, sivilce hapından sonra saçlarımdaki dökülmeler ve dudaklarımdaki kuruluğun devam etmesi beni rahatsız etti.

Bu durumu doktoruma danıştığımda, saçlarımın inceldiğini ve bunun için kaliteli bir şampuan ile vitamin takviyesine başlamam gerektiğini söyledi. Şampuan olarak Ducray, takviye gıdası olarak da AGA-E tableti bir süre kullanmam gerektiğini belirtti. Ancak saçlarımı kaybedeceğim korkusu beni psikolojik olarak rahatsız ettiğinden, daha önce bu hapı kullanıp benim gibi saç dökülmesi yaşayanlarla fikir alışverişi yapmak istedim.

Doktorum, bir süre sonra bu problemi yaşamayacağımı söyledi ama insan doğası gereği endişeli olabiliyor. Bu nedenle, burada konuyu gündeme getirmek ve deneyimlerinizi paylaşmanızı istedim. Zoretanin kullanımından sonra saç dökülmesi yaşayanlar var mı? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Yazdıklarını okuduğumda, doktorun gereken tüm önlemleri alman için güzel ürünleri kullanmanı söylediğini gördüm. Ben de zamanında sivilce tedavisinden dolayı saçlarımda bölgesel dökülme yaşamıştım, ancak ben bu hapı kullanmadım; yine de aynı etkiye sahipti. Bu hapların yanı sıra biyotin takviyesi de almak önemlidir. Benim muayene olduğum doktorum da Ducray ANAPHASE+ şampuanının yanı sıra Medohbiotin kullanmamı söylemişti. Şükür ki söylenilen ürünleri kullandıktan iki ay sonra bu sorunu aşmıştım. Siz de doktorunuzun reçetesine sadık kalın ve tedavi sürecinde sabırlı olun. Şimdiden çok geçmiş olsun.

Kardeşim son 3 aydır düzenli olarak sabah ve akşam Zoretanin 20mg kullanıyor. Şu an saç dökülmesi sorunu yok ama burnunun üstü ve dudakları inanılmaz derecede kurumuş durumda. Kuruyan bölgeler için Hametan krem kullanıyor. İlerleyen zamanda saçları dökülür mü, bekleyip göreceğiz.

Sivilceler üzerinde çok güçlü bir ilaç olmasının yanı sıra, kullanan kişilerin kesinlikle bol su tüketmesi gerekiyor. Vücutta sadece saçlara değil, farklı yan etkilere de yol açabiliyor. Ben de yıllar önce uzun bir süre kullandım, hatta bir ara bağımlısı olmuştum diyebilirim. Sivilcelerim iyileşmesine rağmen, burnumun üstündeki siyah noktaları engellemek için haftada 2-3 defa kullanıyordum. Saçlarım o dönemlerde az da olsa dökülmüştü ama benim doktorum şampuan olarak Vichy Dercos önermişti ve çok memnundum.

Geri