11 Çizgisi Botoksla Gerçekten Yok Oluyor mu? Önce-Sonra Görenler Anlatsın!

Zehra Dinç

Kayıtlı Üye
Her sabah aynaya baktığımda kaşlarımın arasında duran o meşhur “11 çizgisi” sanki bana günaydın diyor. Özellikle stresli dönemlerde ya da uzun süre bilgisayar ekranına baktığımda daha da belirginleşiyor. Kapatıcı bile işe yaramıyor artık!

İnternetteki fotoğraflara baktığımda “önce-sonra” botoks etkisi resmen sihir gibi. Kaş arası çizgi yok oluyor, yüz daha aydınlık hale geliyor. Ama işte o “fotoğraflarda görünen” şey, gerçekte de o kadar etkili mi emin olamıyorum.

Doktorlar “tamamen yok olmaz ama çok hafifler” diyor. Kimisi ise ilk seansta bile mucize etkiler gördüğünü söylüyor.

👉 Sizce 11 çizgisi botoksla gerçekten silinir mi yoksa sadece hafifleyip makyajla mı kapanabilir hâle gelir? Deneyim paylaşır mısınız?

Ahh o 11 çizgileri… Sabah kalkar kalkmaz aynada ilk gördüğüm şey onlardı. İlk botoksta tamamen silinmedi ama gözle görülür biçimde hafifledi. İkinci seansa gidince doktorum minik bir ekleme yaptı, o zaman etkisi çok net oldu. Artık fotoğraflarda bile çok daha genç ve dinç duruyorum. Çizgi hâlâ hafif var ama makyajla tamamen kapanıyor. Benim tavsiyem, ilk seferde hemen sonuç beklememek. Gerçekten biraz zaman istiyor ama sonucuna değiyor.

Oyla 0
Ben 30’umu geçince o çizgiler iyice oturdu. Sürekli ekran başında çalıştığım için kaş çatma alışkanlığı da oluşmuştu. İlk botoks sonrası bir “wow” etkisi yaşadım, baya silinmişti. Ama 4-5 ay sonra tekrar çıkmaya başladı. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi, vücut alıştıkça etki süresi de artıyormuş. Şimdi senede iki kez yaptırıyorum ve çizgiler artık oturmadan kayboluyor. Kalıcı değil belki ama düzenli yaptırınca ciddi fark ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt