16 Yaşındayım Saçlarım Dökülüyor, Ne Yapmalıyım? Yardımcı Olur musunuz?

Ergin Türk

Kayıtlı Üye
Selam millet,

16 yaşındayım ve son birkaç aydır ciddi şekilde saç dökülmesi yaşıyorum. Özellikle ön taraf ve tepe bölgem seyrekleşmeye başladı. Tarakta, yastıkta ve banyo sonrası elimde saç kalıyor. Açıkçası bu yaşta böyle bir şeyle karşılaşmak beni bayağı tedirgin ediyor.

Çevremden farklı yorumlar alıyorum: Kimi “ergenlik döneminde normal” diyor, kimi “vitamin eksikliğidir” diyor. İnternette araştırınca da biotin, çinko, özel şampuanlar, serumlar öneriliyor ama hangisinin işe yaradığını kestiremiyorum.

Babamda da genç yaşta dökülme başlamıştı, genetik olabilir diye korkuyorum. Ama beslenmem de çok düzensiz, fast food yiyorum, uyku saatim bozuk. Belki bunlar da etkiliyordur.

Sizce bu yaşta saç dökülmesi yaşayan oldu mu? Gerçekten işe yarayan bir yöntem ya da ürün kullanan var mı? Yoksa en doğrusu direkt dermatoloğa gitmek mi?

Kardeşim ben de senin yaşında aynı sorunu yaşadım. İlk başta çok moralim bozuldu ama sonra doktora gittim. Kan tahlilinde D vitamini ve çinko eksikliği çıktı. Doktorun verdiği takviyeleri kullanınca dökülme azaldı. Ayrıca kafein içerikli şampuan kullanmaya başladım. Tamamen durmadı ama en azından saç tellerim güçlendi. Tavsiyem fazla panik yapma, yaşın çok genç. Önce kan değerlerine baktır, eksik varsa tamamla. Gereksiz ürünlere çok para harcama.

Oyla 0
Benim de saçım 17 yaşında dökülmeye başladı. İnternetten binlerce ürün baktım ama çoğu fayda etmedi. En sonunda dermatoloğa gittim, bana özel şampuan ve serum önerdi. Özellikle “çok sık yıkama, doğal içerikli ürünler kullan” dedi. Gerçekten fark etti. Şunu söyleyeyim, bu yaşta saç dökülmesi her zaman kalıcı olmuyor. Bazen hormonlardan ya da stres kaynaklı olabiliyor. Sen de önce bir doktora görün, kendi başına rastgele ürün alma.

Oyla 0
Canım kardeşim, ben de bir ablan olarak yazmak istedim. Küçük kardeşim senin yaşındayken aynı dertten şikayetçiydi. Onu hemen dermatoloğa götürdük, doktor “ergenlik döneminde hormonlardan kaynaklı olabilir” dedi. Ona beslenmesine dikkat etmesini, yeterince uyumasını önerdi. Ayrıca biotin desteği verdi. Birkaç ay içinde dökülme azaldı. Sen de üzülme, bu yaşta dökülme bazen geçici olabiliyor. En doğrusu doktora gidip net bilgi almak. Moralini bozma, çözümü var 🙏

Oyla 0
Geri
Üst Alt