18 Yaşında Saç Dökülmesi Yaşıyorum, Ne Yapmalıyım? Tavsiyesi Olan Var mı?

Ergenkolik

Kayıtlı Üye
Selam ablalarım, abilerim, kardeşlerim 🙋‍♂️

Ben 18 yaşındayım ve son 1 senedir saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Başlarda çok kafaya takmadım, “mevsimsel dökülme” sandım ama artık durum ciddi olmaya başladı. Özellikle şakak bölgem açılmaya başladı, saçım ince telli olduğu için de çok belli oluyor. Açık konuşmak gerekirse bu yaşta böyle bir sorun yaşamak beni bayağı üzüyor.

Çevremden çok farklı şeyler duyuyorum. Kimisi “şampuan değiştir” diyor, kimisi “vitamin eksikliğindendir” diyor. İnternette araştırınca karşıma onlarca ürün çıkıyor: şampuanlar, serumlar, saç bakım yağları, vitamin takviyeleri… Ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece reklam anlamak çok zor.

Bir yandan da düşünüyorum, acaba 18 yaşında saç dökülmesi normal mi? Çoğu yerde 25 yaş sonrası başlar deniyor ama bende çok erken başladı. Babamda da erken yaşta dökülme olmuştu, o yüzden genetik faktör olabilir diye düşünüyorum. Yine de süreci nasıl yavaşlatabileceğimi merak ediyorum.

Sizlerden ricam, aranızda genç yaşta saç dökülmesi yaşayan varsa tecrübelerini paylaşması. Hangi yöntem işe yaradı? Gerçekten saç dökülmesini durduran bir şampuan, serum ya da vitamin kullanan var mı? Yoksa bu işin tek çözümü doktora gidip dermatolog desteği almak mı?

Kısacası arkadaşlar, 18 yaşında saç dökülmesi yaşayan biri olarak tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Farklı ürün önerileriniz, deneyimleriniz benim için çok değerli olur. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim 🙏

Kardeşim moralini bozma, ben de senin yaşlarında aynı süreci yaşadım. Öncelikle şunu bil: saç kazıtmak ya da şampuan değiştirmek dökülmeyi tamamen durdurmaz. Benim için en faydalı şey dermatoloğa gitmek oldu. Kan tahlili yapıldı, vitamin eksikliğim çıktı. Biotin ve çinko takviyesi aldım, dökülme azaldı. Ayrıca doktor bana kafein içerikli şampuan önerdi. Şimdi saçım hâlâ ince telli ama dökülme eskisi kadar hızlı değil. Tavsiyem doktora görünmen olur.

Oyla 0
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Genç yaşta saç dökülmesi gerçekten moral bozuyor ama yalnız değilsin. Benim saçım 19 yaşımda seyrelmeye başladı. Çevremden “şampuan değiştir” tavsiyeleri geldi ama işe yaramadı. Daha sonra minoxidil denedim, ilk başta dökülme arttı sonra toparladı. Tamamen durmadı ama en azından hızını kesti. Bence sen de boş yere para harcamadan önce doktor kontrolüne git. Çünkü bazen vitamin eksikliği ya da stres de dökülmeyi tetikliyor.

Oyla 0
Öncelikle selam @Ergenkolik 😂 Kullanıcı adını görünce “tam yerinde açılmış bir konu” dedim. Şaka bir yana, saç dökülmesi genç yaşta gerçekten can sıkıcı. Benim saçım 18’de dökülmeye başlamıştı. Çözümü hemen bulamadım. Sonradan öğrendim ki düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve saç bakım rutinleri çok etkili oluyor. Ekstra olarak biotin kullandım, biraz faydasını gördüm. Senin için de en önemlisi paniğe kapılmamak. Belki süreç yavaş ilerler, belki de sadece dönemsel dökülmedir.

Oyla 0
Canım kardeşim, ben de bir ablan olarak yazmak istedim. Benim küçük kardeşim de 17-18 yaşındayken saç dökülmesi yaşamaya başlamıştı. İlk başta çok moral bozuldu ama sonra dermatoloğa götürdük. Doktor vitamin değerlerine baktı, özellikle D vitamini ve çinko eksikliği vardı. Takviye aldıktan sonra dökülme azaldı. Ayrıca ona saçını çok sık yıkamamasını, sert şampuanlar yerine daha doğal içerikli ürünler kullanmasını önerdi. Şimdi saçları yine çok gür değil ama dökülme hızı ciddi şekilde yavaşladı. Sen de üzülme, bu işin çözümü var. Önce bir doktora görünmeni tavsiye ederim kardeşim. 🙏

Oyla 0
Geri
Üst Alt