Açıcıdan Sonra Yanan Saçlar Toparlanır Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Özlem

Kayıtlı Üye
Açıcı işlemi yaptırdıktan sonra saçlarımın durumunu görünce gerçekten moralim çok bozuldu. İşlemden hemen sonra bile saçlarımın dokusu değişmişti ama birkaç yıkama sonra asıl hasar ortaya çıktı. Saçlarım elastikiyetini kaybetti, tararken kopuyormuş gibi hissediyorum ve uçlar resmen lastik gibi uzayıp geri gelmiyor. Aynaya baktığımda saçımın sağlıksız göründüğünü net şekilde fark ediyorum.

En çok korktuğum şey bu hasarın kalıcı olup olmadığı. “Yanmış saç toparlanmaz” diyen de var, “doğru bakımla kurtulur” diyen de. Hangisine inanacağımı bilmiyorum. Kestirmek istemiyorum ama her gün saçlarımı toplamak da canımı sıkıyor. Bakım yapıyorum ama bazen hiçbir şey değişmiyor gibi hissediyorum.

Gerçekçi olmak istiyorum: tamamen eski haline dönmese bile daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilir mi, bunu bilmek istiyorum.

Açıcıdan sonra yanan saçlar doğru bakım ve zamanla gerçekten toparlanabilir mi?

Tamamen eski haline dönmesi zor ama toparlanıyor. Ben de açıcıdan sonra saçlarımı kaybettim sandım ama düzenli nem ve protein dengesiyle daha sağlıklı bir hale geldi. Sabır çok önemli.

Oyla 0
Yanmış saçın onarımı zaman alıyor. Ben ilk başta umutsuzdum ama doğru ürünlerle saçım daha az kopmaya başladı. Kesmeden de toparlanma mümkün ama beklentiyi gerçekçi tutmak gerekiyor.

Oyla 0
Isıyı tamamen bırakmak çok kritik. Ben bunu yapmadığım sürece hiçbir bakım işe yaramadı. Isıyı kesince saçım yavaş yavaş kendine geldi.

Oyla 0
Uçlardan azar azar kestirmek büyük fark yaratıyor. Bir anda kestirmeden, düzenli mini kesimlerle saç daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Kuaförüm “yanmış saç onarılmaz ama yönetilir” demişti. Bu cümleyle beklentimi ayarladım ve doğru bakım yapınca saçım çok daha iyi görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt