Acnegen Kullananlar İçin En Uygun Cilt Bakım Ürünleri Hangileri?

Ebru Güner

Kayıtlı Üye
Acnegen tedavisindeyim ve cilt bakım rutinimi tamamen değiştirmek zorunda kaldım. Eskiden kullandığım ürünler artık batma, yanma ve gerginlik yapıyor. Cildim hem kuru hem de hassas hale geldi. Herkes farklı şey öneriyor ama hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamak çok zor.

Doktorum “az ürün, doğru içerik” dedi ama neyin doğru olduğundan emin değilim. Şu anda nazik temizleyici, su bazlı nemlendirici ve güneş kremi kullanıyorum. Ama bazen bunlar bile yetmiyor.

Bu süreçte cildi onaran, bariyerini güçlendiren ürünleri nasıl seçiyorsunuz? Gerçekten işe yarayan markalar ya da içerikler var mı?

Çözüm
Acnegen kullananlar için bariyer onarıcı ve parfümsüz ürünler en uygunu. Ben niacinamide, pantenol ve ceramid içeren ürünlerle cildimi toparladım. Sert temizleyicilerden, asitlerden ve parfümden uzak durmak gerekiyor. Bu sayede cilt yavaş yavaş sakinleşiyor, kuruluk azalıyor.
Acnegen kullananlar için bariyer onarıcı ve parfümsüz ürünler en uygunu. Ben niacinamide, pantenol ve ceramid içeren ürünlerle cildimi toparladım. Sert temizleyicilerden, asitlerden ve parfümden uzak durmak gerekiyor. Bu sayede cilt yavaş yavaş sakinleşiyor, kuruluk azalıyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt