Acnegen Sonrasında Ciltte Yeniden Sivilce Çıkması Normal mi?

Gülşah

Kayıtlı Üye
Acnegen tedavisini bitireli üç ay oldu. Cildim genel olarak çok daha iyi ama son haftalarda küçük sivilceler tekrar çıkmaya başladı. Eskisi kadar yoğun değil ama yine de moral bozuyor. Bu durumun geçici mi yoksa tekrarlayan bir süreç mi olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Tedavi bitince cildin tamamen dengeleneceğini düşünmüştüm ama sanırım öyle olmuyor. Belki de hava değişimi veya stres etkiliyor.

Sizce Acnegen sonrasında bu tarz küçük sivilce çıkışları normal midir, yoksa cildin yeniden yağlanmaya başladığının bir işareti mi?

Çözüm
Acnegen sonrası küçük sivilceler çok yaygın ve geçici. Ben de aynı süreci yaşadım. Doktorum bunun cildin yağ dengesinin yeniden kurulma dönemi olduğunu söyledi. Bu sırada fazla temizlemek yerine nazik bakım yapmak önemli. İki ay içinde cilt eski sakinliğine döndü.
Acnegen sonrası küçük sivilceler çok yaygın ve geçici. Ben de aynı süreci yaşadım. Doktorum bunun cildin yağ dengesinin yeniden kurulma dönemi olduğunu söyledi. Bu sırada fazla temizlemek yerine nazik bakım yapmak önemli. İki ay içinde cilt eski sakinliğine döndü.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt