Aknetrent Kullanırken Hangi Şampuan ve Saç Yağları Tercih Edilmeli?

Azra Tekin

Kayıtlı Üye
Aknetrent kullanmaya başladığımdan beri saçımın yapısı tamamen değişti. Eskiden yağlı olan saçlarım şimdi kupkuru, hatta bazı günler tararken bile kırılıyor. Ne kadar dikkat etsem de saç derim gergin hissediliyor. Doktorum “yağ üretimi baskılandığı için bu çok normal” dedi ama hangi ürünlerin güvenli olduğunu açıkça söylemedi.

Bir yandan “doğal yağlar kullan” diyen var, diğer yandan “saç derisini tıkayabilir” uyarısı yapanlar… Sülfatsız şampuan denedim, bir süre iyi geldi ama sonra yine kuruluk başladı. Artık gerçekten doğru ürünü bulmak istiyorum — hem saçı nazikçe temizleyecek hem de nem dengesini bozmayacak bir şey.

Sizce Aknetrent sürecinde hangi şampuan ve saç yağları en uygun?

Saçı ağırlaştırmadan, sağlıklı şekilde besleyen ürün öneriniz var mı?

Çözüm
“Bioderma Nodé DS+” şampuan bende mucize gibi etki yaptı. Kaşıntı ve kuruluk tamamen geçti. Ayrıca argan yağıyla haftada bir bakım yapıyorum. Fazla sürmeden uçlara uygulamak yeterli oluyor, yoksa saç ağırlaşıyor.
Ben “La Roche-Posay Kerium” şampuan kullanıyorum, ilacın etkisini dengelemek için harika. Kuruluk yapmıyor, saç derisini yatıştırıyor. Yağ olarak da jojoba yağı tercih ediyorum çünkü gözenekleri tıkamıyor. Her yıkamadan sonra uçlara uyguluyorum.

Ben “Ducray Extra-Doux” şampuanla birlikte badem yağı kullanıyorum. Şampuan çok hafif, saç derisini kurutmuyor. Yağı haftada bir maske gibi sürüyorum, 30 dakika bekletip yıkıyorum. Zamanla saç telleri güçleniyor, dökülme azaldı.

“Bioderma Nodé DS+” şampuan bende mucize gibi etki yaptı. Kaşıntı ve kuruluk tamamen geçti. Ayrıca argan yağıyla haftada bir bakım yapıyorum. Fazla sürmeden uçlara uygulamak yeterli oluyor, yoksa saç ağırlaşıyor.

Çözüm
Ben “Klorane Mango Butter” serisini kullanıyorum. İçeriği temiz ve saçı yumuşatıyor. Zeytinyağıyla masaj yapmak da çok işe yarıyor ama sadece uçlara sürmek lazım, saç diplerine değil. Böylece kökler tıkanmıyor.

Benim saçım çok hassaslaştığı için bebek şampuanına geçtim. “Mustela Gentle Shampoo” kullandım, süper yumuşak. Yağ olarak da hindistancevizi yağı en iyi sonucu verdi. Sadece haftada bir gece boyunca bırakıyorum, sabah ipek gibi oluyor.

Geri
Üst Alt