Aknetrent Sivilce İlacı Saç Dökülmesi Yapar mı?

Bahar Aydınlı

Kayıtlı Üye
Aknetrent Sivilce İlacı.webp

Kızlar selam! 🌸

Bugün sizinle uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konuyu konuşmak istiyorum: Aknetrent (izotretinoin) sivilce ilacı saç dökülmesi yapar mı?

Benim cildim ergenlikten beri problemliydi. Sayısız krem, losyon, antibiyotik denedim ama hiçbiri tam işe yaramadı. Son çare olarak doktorum Aknetrent verdi. İlk haftalarda cildim gerçekten toparlanmaya başladı ama 2. ayda fark ettim ki saçlarımda dökülme artmış.

İlk başta mevsimsel sandım ama tararken avuç avuç saç dökülünce biraz korktum. Doktoruma sordum, “bazı kişilerde geçici saç dökülmesi görülebiliyor, ilacı bırakınca toparlar” dedi.

O günden beri beslenmeme dikkat etmeye, biotin ve çinko takviyesi almaya başladım. Şu anda 4. aydayım ve dökülme azaldı ama hâlâ biraz var.

Kızlar sizde de oldu mu böyle bir şey? Aknetrent kullananlar arasında saç dökülmesi yaşayan var mı, yoksa bende mi farklı bir durum var?

Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim çünkü bu konuda herkes farklı şey söylüyor 🙈

Çözüm
Merhaba, yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü ben de Aknetrent kullandım ve neredeyse aynı yan etkileri yaşadım. Dudak kuruluğu zaten herkesin yaşadığı bir şey ama saç dökülmesi beni de ciddi anlamda korkutmuştu. İlk 2 ayda saçlarım gerçekten belirgin şekilde döküldü, her duşta fark ediliyordu. Dermatoloğuma danıştım, bunun ilacın geçici bir yan etkisi olduğunu ve vücut alıştıkça azalacağını söyledi. Gerçekten de 3. ay civarı dökülme azaldı ve saçlar eski haline dönmeye başladı.

Bu süreçte bol su içmeye, biotin desteği almaya ve saç derimi nemlendirecek hafif içerikli ürünler kullanmaya özen gösterdim. Ayrıca çok nazik taramaya ve ısıdan uzak durmaya çalıştım. İlaç ciltte harika sonuçlar veriyor ama yan etkileri de kişiden kişiye...
Çok güçlü haplar olduğu için, vücudu komple kuruttuğu gibi saçların nem kaybına neden olup dökülmeye yol açabiliyorlar. Böyle hapları kullananlara tavsiyem, doktor kontrolünde destekleyici vitaminler kullanarak sivilce hapının yan etkilerine karşı koymalarıdır.

Oyla 0
Lise zamanımda kullanmıştım ve saçlarım inanılmaz şekilde dökülmüştü. Hatta saçlarım dökülüyor diye çok oturup ağlamışlığım bile var. Ancak o zamanlar doktor, saç dökülmesinin normal karşılanacağını söylemişti. Şahsen, doktorun dediği gibi dökülme normaldi ve şükür olsun ki saçlarım eskisinden daha sağlıklı hale geldi. Ben bitkisel şampuan ve biotin hapı kullanmıştım.

Oyla 0
Merhaba, yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü ben de Aknetrent kullandım ve neredeyse aynı yan etkileri yaşadım. Dudak kuruluğu zaten herkesin yaşadığı bir şey ama saç dökülmesi beni de ciddi anlamda korkutmuştu. İlk 2 ayda saçlarım gerçekten belirgin şekilde döküldü, her duşta fark ediliyordu. Dermatoloğuma danıştım, bunun ilacın geçici bir yan etkisi olduğunu ve vücut alıştıkça azalacağını söyledi. Gerçekten de 3. ay civarı dökülme azaldı ve saçlar eski haline dönmeye başladı.

Bu süreçte bol su içmeye, biotin desteği almaya ve saç derimi nemlendirecek hafif içerikli ürünler kullanmaya özen gösterdim. Ayrıca çok nazik taramaya ve ısıdan uzak durmaya çalıştım. İlaç ciltte harika sonuçlar veriyor ama yan etkileri de kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Bence tamamen bırakmadan önce mutlaka doktoruna danış ve alternatif desteklerle bu süreci biraz daha rahat geçirmeye çalış. Geçici olabilir ama yine de takip önemli.

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede toparlar saçların da.

Oyla 0
Çözüm
Düzenli kullanmış biri olarak söylüyorum; bu ürün saç dökülmesine yol açtığı gibi ciltte de ciddi hassasiyet yaratıyor. Öyle ki bir süre sonra kullandığınız normal bir şampuan bile saç derinizi yakıyor, sızlatıyor. Tamamen tecrübeye dayalı olarak söylüyorum: Bu ürünü kullanırken ya da sonrasında kimyasal içerikli şampuan, cilt toniği gibi ürünlerden kesinlikle uzak durun. Cildiniz normale dönene kadar doğal ve sakinleştirici yöntemlerle çözüm aramanız en doğrusu.

Oyla 0
Ben de Aknetrent kullandım, 3. aydan sonra saç dökülmem başlamıştı. Doktorum geçici olduğunu söyledi. İlacı bitirdikten 2 ay sonra saçlarım eski haline döndü. Biotin ve E vitamini takviyesi çok işe yarıyor, kesinlikle öneririm.

Oyla 0
Ben 6 ay kullandım, sadece ilk 2 ay saç dökülmesi yaşadım. Sonrasında tamamen geçti. Biotin ve çinko takviyesi gerçekten işe yarıyor. Saç derisine masaj yapmak da kan dolaşımını artırıyor.

Oyla 0
Benim dökülmem çok hafifti ama saç uçlarım kurudu. Argan yağıyla bakım yapınca toparladı. İlacı bırakınca saçlarım eskisinden bile gür çıktı. Herkesin bünyesi farklı ama korkulacak bir durum değil bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt