Aknetrent Tedavisinde Burun ve Yanak Soyulması Normal mi?

Birgül

Kayıtlı Üye
Aknetrent’in ikinci ayındayım ve son haftalarda özellikle burun kenarlarıyla yanak bölgem soyulmaya başladı. Nemlendirici sürsem de birkaç saat sonra aynı görüntü geri geliyor. Bazen gülerken bile cildim geriliyor, makyaj yapmak neredeyse imkânsız hale geldi.

Doktorum bunun geçici olduğunu, ilacın cilt yüzeyindeki yağ dengesini değiştirdiğini söyledi. Yine de bu kadar bölgesel kuruluk beni şaşırttı. Diğer bölgelerim nispeten normal ama burun çevrem her zaman pul pul.

Bu durum tamamen normal mi, yoksa farklı bir önlem almak gerekir mi?

Çözüm
Burun kenarı ve yanak soyulması Aknetrent’in tipik yan etkilerinden biri. Ben ceramid + pantenol içeren krem kullandım. Termal suyla cildi nemlendirip üzerine kremi sürünce gerginlik azaldı. Ayrıca sıcak sudan tamamen uzak durmak çok fark ettiriyor. Üç hafta içinde o kabuklanma tamamen geçti.
Ben de aynı bölgelerde soyulma yaşamıştım. Bepanthol krem sabah-akşam kullanınca fark etti. Özellikle gece sürmek çok işe yarıyor.

Oyla 0
Burun kenarı ve yanak soyulması Aknetrent’in tipik yan etkilerinden biri. Ben ceramid + pantenol içeren krem kullandım. Termal suyla cildi nemlendirip üzerine kremi sürünce gerginlik azaldı. Ayrıca sıcak sudan tamamen uzak durmak çok fark ettiriyor. Üç hafta içinde o kabuklanma tamamen geçti.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt