Ameliyatsız Yüz Germe Sonrası Etki Ne Kadar Kalıcıdır?

Tansu Doğan

Kayıtlı Üye
Cildimdeki sarkmalar artık aynaya baktığımda daha belirgin hale geldi ve ameliyatsız yüz germe işlemlerini ciddi şekilde araştırmaya başladım. Görüntü olarak sonuçlar gerçekten etkileyici duruyor ama merak ettiğim şey şu: Bu etki ne kadar kalıcı? Bazı yerler “iki yıl rahat kullanırsınız” diyor, bazılarıysa “altı ay sonra etkisi azalır” diye uyarıyor.

İp askı, odaklı ultrason (HIFU) ya da radyofrekans gibi yöntemlerin hepsi ameliyatsız sınıfına giriyor ama kalıcılık süreleri farklıymış. Benim için önemli olan, bir kere yaptırdıktan sonra en azından uzun bir süre etkisini koruması. Sürekli yeniletmek hem masraflı hem de cilt için yıpratıcı olabilir.

Ayrıca cilt tipi, yaş ve yaşam tarzının da sonucu etkilediğini söylüyorlar. Spor, beslenme, güneş… hepsi fark yaratıyor. 2026’ya kadar bu işlemi yaptırmayı planlıyorum ama beklentimi gerçekçi tutmak istiyorum. Sizce ameliyatsız yüz germe işlemlerinin etkisi ortalama ne kadar sürüyor?

Çözüm
Ben kombine işlem yaptırdım, hem HIFU hem ip askı. Sonuç yaklaşık iki yıl dayandı. Ciltteki toparlanma uzun süre korundu. Etkisini uzatmak için doktorun önerdiği bakımları aksatmamak şart.
Ben HIFU yaptırdım, etkisi yaklaşık bir buçuk yıl sürdü. İlk üç ay cilt her geçen gün daha da toparlandı. Sonrasında etki yavaş yavaş azaldı ama tamamen kaybolmadı. Cilt bakımına dikkat etmek kalıcılığı uzatıyor.

Oyla 0
İp askı yöntemi yaptırdım, ikinci yıldayım ve hâlâ hatlarım belirgin. Tabii beslenme ve düzenli su içmek çok fark ettiriyor. Güneşten iyi korunmazsan sonuçlar daha çabuk gidiyor. Genel olarak bir yıl garanti diyebilirim.

Oyla 0
Radyofrekans yaptırdım, ilk ay etkisi çok belirgindi. Yaklaşık sekiz ay kadar kalıcı oldu, sonra yavaş yavaş eski hâline döndü. Ancak düzenli seanslarla uzatılabiliyor. Tek seferlik mucize beklememek lazım.

Oyla 0
Ameliyatsız işlemlerde cildin yaşı çok önemli. Genç ciltte etki iki yıla kadar sürebiliyor, 40 yaş üstünde ise genelde bir yılda yenilenmesi gerekiyor. Benim yüzümde yaklaşık on ay etkili oldu.

Oyla 0
Ben kombine işlem yaptırdım, hem HIFU hem ip askı. Sonuç yaklaşık iki yıl dayandı. Ciltteki toparlanma uzun süre korundu. Etkisini uzatmak için doktorun önerdiği bakımları aksatmamak şart.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt