Argan Yağı Mı Hindistancevizi Yağı Mı Daha İyi?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Saç bakımında yağ kullanmaya karar verdiğimde karşıma ilk çıkan iki seçenek argan yağı ve hindistancevizi yağı oldu. İkisi de “mucize” gibi anlatılıyor ama pratikte hangisinin daha iyi olduğuna bir türlü karar veremedim. Argan yağı daha hafif deniyor, hindistancevizi yağı ise daha besleyici. Ama saç tipime hangisi daha uygun, onu anlamak zor.

Hindistancevizi yağını ilk denediğimde saçım çok parlak görünmüştü ama ertesi gün sönüklük başladı. Argan yağı ise daha kontrollü duruyor ama yeterince besliyor mu emin değilim. Birinin etkisi anlık, diğerinin etkisi daha uzun vadeli gibi hissediyorum ama belki de yanlış kullanıyorum. Duş öncesi mi sonrası mı daha iyi, miktar ne olmalı, bunlar da işi karmaşıklaştırıyor.

İnce telli saçlarda ağır yağların daha çabuk yağlanma yaptığı söyleniyor ama kuru saçlı olanlar da “hafif yağ bana yetmiyor” diyor. Yani saç tipine göre tamamen değişiyor gibi. O yüzden tek bir doğru var mı, yoksa herkesin deneme yanılma yoluyla mı bulması gerekiyor bilmiyorum.

Argan yağı mı yoksa hindistancevizi yağı mı saçta daha iyi sonuç veriyor, siz hangisiyle daha iyi anlaştınız?

Ben iki yağı da kullandım ve saç tipine göre fark ettiğini söyleyebilirim. İnce telli saçımda argan yağı daha hafif kaldı, günlük kullanımda sorun yaşamadım. Hindistancevizi yağını ise sadece duş öncesi maske gibi kullanıyorum.

Oyla 0
Hindistancevizi yağı saçımı çok besliyor ama gerçekten ağır. Uzun süre saçımda kalırsa sönüklük yapıyor. Argan yağı daha dengeli geliyor. Parlaklık veriyor ama saçımı yağlandırmıyor.

Oyla 0
Kuru ve kalın telli saçlarda hindistancevizi yağı çok iyi çalışıyor. Benim saçım boyalı ve kuru olduğu için argan yağı tek başına yetmedi. Hindistancevizi yağını haftada bir uyguladığımda saçım daha yumuşak oluyor.

Oyla 0
Bence kullanım şekli yağın kendisi kadar önemli. Argan yağını duş sonrası nemliyken sürüyorum, hindistancevizi yağını ise asla günlük kullanmıyorum. Bu şekilde ikisi de işe yarıyor.

Oyla 0
İkisi arasında net bir kazanan yok gibi geliyor bana. Saçın ihtiyacına göre değişiyor. Ben yazın argan yağına, kışın hindistancevizi yağına daha çok yöneliyorum. Mevsim bile fark ettiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt