Argan Yağı Saçta Ne Kadar Bekletilmeli?

İrem Şahin

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir haftadır argan yağı kullanmaya başladım ve saçıma ne kadar süreyle uygulamam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bazı arkadaşlar 30 dakika kadar bekletmenin yeterli olduğunu söylüyor, ancak bir kısmı da saç diplerine uyguladığımda daha uzun süre beklemem gerektiğini belirtiyor. Argan yağını kullanırken doğru süreyi ayarlamak önemli gibi görünüyor, bu yüzden deneyimlerinizi paylaşmanızı çok isterim.

Saç uçlarına uyguladığımda 20-30 dakika bekletmek uygun olur mu, yoksa daha fazla mı beklemeliyim? Saç diplerine uygularken, 1 saat beklemek mi ideal yoksa daha kısa bir süre yeterli olur mu? Ayrıca, gece boyunca uygulasam, sabah fazla yağ kalmış olur mu?

Kullanan arkadaşlar, argan yağı ile saç bakımında en iyi sonucu almak için sizce ne kadar bekletmek en uygun olur? Yorumlarınızı merakla bekliyorum!

Argan yağını ben de bir süredir kullanıyorum, özellikle boyalı ve kuru saçlarım için vazgeçilmez oldu diyebilirim. Bu konuda çok fazla farklı görüş var ama bence ne kadar bekleteceğin, saçının neye ihtiyaç duyduğuna göre değişiyor. Kendi deneyimime göre birkaç şey paylaşayım:

Saç uçlarına uyguladığımda genelde 25-30 dakika bekletiyorum, bu süre saç tellerini yumuşatmak ve parlaklık kazandırmak için gayet yeterli oluyor. Zaten uçlar çok çabuk yağı emiyor, özellikle de kuruysa. Ama saç diplerine gelecek olursak, biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü fazla bekletirsen saç diplerinde ağırlaşma ya da sivilce gibi sorunlar yaşanabiliyor.

Ben saç diplerine uyguladığımda 45 dakika ile 1 saat arasında bekletiyorum. Masajla güzelce yediriyorum, sonra saçımı streç filmle ya da bir duş bonesiyle sarıyorum. Böylece yağ daha iyi nüfuz ediyor ama aynı zamanda saç derim hava almaya devam ediyor. Bu şekilde kullandığımda hem dökülme azaldı hem de saçlarım daha sağlıklı görünmeye başladı.

Gece boyunca bırakmayı da denedim, ama açık konuşmak gerekirse bana biraz ağır geldi. Sabah saçımda yağın bir kısmı hâlâ duruyordu ve iki kez şampuanlamak zorunda kaldım. O yüzden gece uygulayacaksan çok az miktarda sürmeni öneririm, özellikle sadece uçlara.

Sonuç olarak:
  • Uçlara 30 dakika gayet yeterli.
  • Dipler için 1 saati geçmemek ideal.
  • Gece bırakacaksan, çok az kullan ve iyice yedir.
Düzenli kullanımda gerçekten etkisi oluyor ama her uygulamadan sonra güzelce arındırmak şart. Umarım senin için de işe yarar! Gelişmeleri yazarsan sevinirim!

Geri
Üst Alt