Az Ürünle Etkili Saç Bakımı Mümkün Mü?

Sultan

Kayıtlı Üye
Saç bakımında bir noktada şunu fark ettim: Rafım dolu ama saçım hâlâ kararsız. Şampuanlar, maskeler, serumlar, yağlar derken her yıkamada farklı bir şey sürer oldum. Başta kendimi iyi hissettiriyordu ama zamanla saçımın ne istediğini daha az anlar hale geldim. Bazen yumuşak, bazen ağır, bazen de donuk duruyor. Bu da “acaba fazla mı yapıyorum” sorusunu aklıma getirdi.

Son zamanlarda az ürünle bakım yapanların yorumlarını görüyorum. Daha sade bir rutinle saçlarının toparlandığını söyleyen çok. Ama bu gerçekten herkes için geçerli mi, yoksa bazı saçlar daha fazla bakıma mı ihtiyaç duyuyor emin olamıyorum. Benim saçım ince telli ve çabuk sönüyor, bu yüzden “az ürün” fikri kulağa mantıklı geliyor ama yeterli olur mu diye de çekiniyorum.

Bir yandan da ürün sayısı arttıkça hata yapma ihtimali artıyor gibi. Yanlış sırayla sürmek, gereğinden sık maske yapmak, saç derisini yormak… Belki de saç bakımında mesele çok yapmak değil, doğru şeyi yapmak. Ama doğru olanın ne olduğunu bulmak zor.

Gerçekten az ürünle de etkili ve sağlıklı bir saç bakımı mümkün mü?

Ben uzun süre çok ürün kullandım ama saçım bir türlü dengelenmedi. Sonra sadeleştirdim. Şu an sadece şampuan, saç kremi ve arada maske var. Saçım daha az sönüyor. Fazla ürün bazen faydadan çok yük oluyor.

Oyla 0
Az ürünle bakım mümkün ama ürünlerin saça uygun olması şart. Benim saçım kuru olduğu için maske olmazsa olmuyor. Ama ekstra serum, yağ gibi şeyleri bıraktım. Böyle daha kontrollü ilerliyorum.

Oyla 0
Bence saç bakımında “az ama düzenli” çok işe yarıyor. Haftada bir maske, yıkama sonrası krem yeterli oluyor. Eskiden her yıkamada bir şey sürüyordum, saçım karışıyordu. Şimdi daha sakin duruyor.

Oyla 0
Ben sade rutine geçince saç derim rahatladı. Kaşıntı ve yağlanma azaldı. Meğer fazla ürün saç derisini yoruyormuş. Az ürünle bakım saçın nefes almasını sağlıyor gibi hissettiriyor.

Oyla 0
Az ürünle bakım herkes için mucize değil ama iyi bir başlangıç. Saçın tepkisini görmek için sadeleştirmek mantıklı. Sonra ihtiyaç olursa eklemek daha sağlıklı geliyor bana.

Oyla 0
Geri
Üst Alt