Saç Uçlarım Sürekli Çatallaşıyor, Ürünle Önleyebilen Oldu Mu?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Saç uçlarımla ilgili yaşadığım en büyük sorun sürekli çatallaşmaları. Uçlardan aldırıyorum, bir süre düzgün duruyor ama çok geçmeden yine o çatallaşmış görüntü geri geliyor. Bu da saçlarımı olduğundan daha yıpranmış ve bakımsız gösteriyor. Açıkçası sürekli kestirmek de istemiyorum çünkü zaten zor uzuyor.

Piyasada “çatallaşmayı önler” diye satılan o kadar çok ürün var ki hangisi gerçekten işe yarıyor ayırt edemiyorum. Bazıları ilk kullanımda güzel hissettiriyor ama uzun vadede bir etkisini göremiyorum. Acaba bu ürünler gerçekten çatallaşmayı önleyebiliyor mu, yoksa sadece geçici bir görüntü mü sağlıyorlar bilmiyorum.

Bu sorunu yaşayan ve ürünlerle kontrol altına alabilenlerin deneyimleri benim için çok değerli.

Saç uçlarındaki çatallaşmayı ürünle gerçekten azaltabilen oldu mu, hangileri işe yaradı?

Ben saç uçlarına düzenli serum kullanınca çatallaşma daha geç oluşmaya başladı. Tamamen bitirmiyor ama saç uçlarını daha esnek tutuyor. Özellikle yıkama sonrası uygulamak bence çok işe yarıyor.

Oyla 0
Açıkçası ürünler tek başına mucize yaratmıyor. Ben ürünle birlikte ısıyı azalttım. İkisini birlikte yapınca çatallaşma daha az oldu. Sadece ürünle çözüm beklemek zor.

Oyla 0
Yağ bazlı ürünler bende daha etkili oldu. Ama sadece uçlara ve çok az miktarda. Fazlası saçımı söndürdü. Doğru miktar gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Ben çatallaşmayı tamamen önleyemedim ama düzenli bakım yapınca daha geç oluşuyor. Eskiden 1 ayda oluşuyordu, şimdi 3 ayı buluyor. Bu bile benim için büyük fark.

Oyla 0
Ürünlerden çok saçla nasıl davrandığımız önemli bence. Sert tarama, sıkı topuz çatallaşmayı artırıyor. Bunları azalttıktan sonra ürünlerin etkisini daha net gördüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt