Saç Uçlarım Sürekli Kırılıyor, Uzamıyor Gibi Hissettiriyor

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzatmaya çalışıyorum ama sanki bir noktadan sonra hiç ilerlemiyor gibi. Aynaya baktığımda boyu aynı kalıyor, uçlar sürekli kırık ve incelmiş duruyor. Düzenli olarak kestirmeme rağmen birkaç hafta içinde yine aynı görüntü oluşuyor. Bu da insanı gerçekten umutsuzluğa sürüklüyor çünkü emek veriyorum ama karşılığını alamıyorum.

En çok kafamı karıştıran şey şu: Saçım uzuyor mu yoksa uzadığı anda mı kırılıyor, anlayamıyorum. Banyodan sonra tararken kopan saçları görünce “işte yine gitti” diyorum. Isıyı azalttım, saçımı eskisi kadar sıkı toplamıyorum ama yine de uçlar dayanmıyor. Belki kullandığım şampuan ve bakım ürünleri yeterli değil, belki de saç uçlarını doğru şekilde koruyamıyorum.

Bir yandan da çevremde “saç uçları kırılıyorsa uzamaz” diyenler var. Ama kesmekten de yoruldum çünkü her kesimde başa dönmüş gibi hissediyorum. Uçları koruyarak uzatmak mümkün mü, yoksa bu döngüden çıkmanın tek yolu sabredip kestirmek mi, emin olamıyorum.

Saçımın gerçekten uzadığını görmek istiyorum ama sürekli kırıklarla uğraşmak beni çok yoruyor.

Saç uçları sürekli kırılan bir saç gerçekten uzatılabilir mi, yoksa bu his kaçınılmaz mı?

Ben de uzun süre “saçım uzamıyor” diye düşündüm ama aslında uzuyormuş, sadece uçlardan sürekli kırılıyormuş. Bunu fark edince uçlara bakım rutinimi tamamen değiştirdim. Her yıkamadan sonra serum kullanıyorum ve saçımı asla kuru kuru taramıyorum. Kırıklar azaldıkça uzama hissi de geri geldi.

Oyla 0
Bence en büyük hata saç uçlarını ihmal etmek. Hep dip bakımına odaklanıyoruz ama uçlar en savunmasız kısım. Ben pamuk yastık kılıfını satenle değiştirdim, saçımı gevşek örerek uyuyorum. Küçük şeyler ama kırılmayı ciddi azaltıyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana “kesmeden uzamaz” demedi ama “az az ve düzenli kes” dedi. Ben 3 ayda bir sadece kırıkları aldırıyorum ve bu şekilde saçım gerçekten uzuyor. Uçları tamamen ihmal etmeden uzatmak mümkünmüş.

Oyla 0
Saç tipine göre çok değişiyor. Benim saçım ince telli ve uçları çok çabuk kırılıyor. Isıyı neredeyse tamamen bıraktım, buna rağmen kırıklar var ama eskisi kadar değil. Sabır ve doğru bakım şart.

Oyla 0
Bence bu his çok yaygın. Sosyal medyada herkesin saçı hızla uzuyor gibi gösteriliyor ama gerçek hayatta işler öyle değil. Ben kırıkları tamamen bitiremedim ama kontrol altına aldım, bu bile büyük bir fark.

Oyla 0
Geri
Üst Alt