Az Ürünle Temiz ve Bakımlı Görünüm Sağlayan Makyaj Ürünleri Hangileri?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda ağır makyaj yapmak istemiyorum ama “hiçbir şey sürmemiş” gibi de görünmek istemiyorum. Daha çok temiz, bakımlı, yüzü dinlenmiş gösteren bir görünüm hoşuma gidiyor. Yani sanki cildim kendi halinde güzelmiş gibi dursun ama aslında birkaç küçük dokunuşla toparlanmış olayım. Fakat bu tarz makyajda hangi ürünlerin gerçekten işe yaradığını kestiremiyorum.

Mesela bazı günler sadece kapatıcı sürüyorum ama yüzüm yine de soluk kalıyor. Allık sürünce canlanıyor ama yanlış ürün seçince lekeli durabiliyor. Maskara sürünce gözler açılıyor ama fazla olunca doğal hava gidiyor. Bir de kaş meselesi… Çok doldurunca sertleşiyor, hiç yapmayınca da dağınık görünüyor.

Az ürünle çok iş yapan, uygulaması kolay ve “kendiliğinden bakımlı” gösteren ürünler arıyorum. Bir de gün içinde tazelemesi kolay olsun istiyorum çünkü çantada 10 tane ürün taşımak istemiyorum.

Az ürünle daha temiz ve bakımlı bir görünüm veren makyaj ürünleri olarak siz neleri kullanıyorsunuz?

Benim “3 ürün” kuralım var: kapatıcı, krem allık, maskara. Kapatıcıyı sadece göz altı iç köşe ve burun kenarına sürüyorum, tüm yüze yaymıyorum. Krem allıkla yanaklara ve çok az burun ucuna dokununca yüz anında canlı oluyor. Maskara da tek kat. Bu üçlüyle “uyandım ve iyiyim” görüntüsü geliyor gerçekten.

Oyla 0
Bence az ürünle bakımlı görünmenin anahtarı renkli ürünler: renkli balm/tint, krem allık ve kaş jeli. Fondöten kullanmadan da yüz dinlenmiş görünüyor. Kaş jeli kaşı toparlayınca direkt “bakımlı” his geliyor. Dudakta da çok yoğun ruj yerine renkli balm kullanınca hem doğal hem temiz duruyor.

Oyla 0
Ben allık yerine bazen bronzer gibi çok hafif bir ürün kullanıyorum. Yüzün çerçevesine minicik gölge verince yüz daha toparlanmış duruyor. Üstüne az kapatıcı ve bir de kirpik kıvırıcı + maskara… Bitti. En pratik kombin bu oldu bende. Ayrıca cildi iyi hazırlamak da az ürünle güzel görünmeyi kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Az ürünle temiz görünüm için “ışık” önemli. Ama highlighter değil, daha çok doğal nemli bitiş. Ben fondöten yerine hafif bir tinted moisturizer kullanıyorum. Üstüne çok az krem allık ve kaş jeli. Kapatıcıyı da sadece gerektiğinde. Böylece yüzümde katman hissi olmuyor ama ton eşitleniyor.

Oyla 0
Benim kurtarıcım stick ürünler. Stick kapatıcı (ince uygulayınca), stick allık ve stick bronzer. Parmakla dağıtınca çok pratik. Çantaya da atıp gün içinde iki dokunuşla tazeliyorum. Özellikle işten sonra plan varsa bu tarz ürünler çok kolay.

Oyla 0
Geri
Üst Alt